Держдеп повідомив про смерть громадянина США в Україні

Держдеп повідомив про смерть громадянина США в Україні

Держдеп повідомив про смерть громадянина США в Україні
. Фото: AP

Державний департамент Сполучених Штатів повідомив про смерть свого громадянина в Україні та закликав інших громадян США негайно залишити українську територію.

Про це повідомляє Reuters.

"Громадянин США нещодавно помер в Україні, повідомив у п'ятницю представник Держдепартаменту", — йдеться у повідомленні.

У Держдепі додали, що офіційні особи США підтримують зв'язок із сім'єю загиблого та надають необхіжну консульську допомогу. Крім того, в установі нагадали, громадянам про небезпеку поїздок в Україну.

"Ми також ще раз повторюємо, що громадяни США не повинні їздити в Україну через активний збройний конфлікт та увагу до громадян США в Україні з боку російських державних служб безпеки", — зазначається в дописі.

Державний департамент також закликає громадян США, які перебувають в Україні, з можливості негайно залишити її територію.

"Якщо це безпечно, використовуйте будь-який комерційний або інший доступний у приватному порядку варіант наземного транспорту", ​— сказав представник Держдепу.

Що відомо

  • 14 липня Державний департамент США заявив, що 35-річний громадянин США Суеді Мурекезі, який живе в Україні, потрапив у полон до російських військових.
  • За даними видання, американець жив у Міннесоті та провів вісім років у ВПС США до 2017 року, коли почав інвестувати в акції та криптовалюти. Мурекезі їздив в Україну, як він пояснив, через ліберальне законодавство щодо біткоїнів. Остаточно в Херсоні чоловік оселився у 2020 році.
  • Селе Мурекезі розповів виданню, що його брат телефонував 7 липня, щоб повідомити, що його утримують у самопроголошеній ДНР разом із двома іншими американцями. Родичі Мурекезі розповіли, що він не брав участі в жодних бойових діях в Україні.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 185. Текстовий онлайн

На початок