Польща отримає від Південної Кореї майже 400 танків і САУ

Польща отримає від Південної Кореї майже 400 танків і САУ

Польща отримає від Південної Кореї майже 400 танків і САУ
. Південнокорейський танк K2 Black Panther. Фото: Wikimedia

Польща підписала з Південною Кореєю контракт на постачання щонайменше 400 танків та гаубиць і перші партії техніки прибудуть до країни до кінця 2022 року.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, передає DW.

У перших партіях прибудуть десять південнокорейських танків K2K2 Black Panther — це основний бойовий танк виробництва Huyndai Rotem, який перебуває на озброєнні корейської армії з 2014 року. Озброєний 120-мм гладкоствольною гарматою з автоматичним заряджанням і 12,7-мм кулеметом, оснащений системами самооборони, здатними, серед іншого, знищити або "осліпити" випущені в нього снаряди. Екіпаж складається з трьох осіб. Танк оснащений дизельним двигуном, він може долати водні перешкоди заввишки до 4,1 м, важить 55 тонн. Black Panther ("Чорна пантера"), а також 24 самохідні гаубиці K9 ThunderСамохідна гаубиця K9 Thunder виробництва Hanhwa Defense озброєна 155-мм гарматою з дальністю стрільби 40 км. . Всього Польща в рамках угоди закупить 180 танків і 212 гаубиць, які південнокорейська сторона повинна буде надати до 2025 року, а також амуніцію до них.

Міністр не повідомив деталей про суму угоди, але за даними джерел агентства dpa, вона перевищує кілька мільярдів євро.

На початку серпня Блащак заявив, що у зв'язку з діями Росії Польща має намір створити "найбільшу сухопутну армію" серед європейських країн-членів НАТО, і вона повинна бути "такою сильною і численною, щоб одним своїм існуванням вселяти агресору страх".

Раніше повідомлялося про намір Польщі закупити у Південної Кореї понад 1000 танків, гаубиць і літаків.

Що відомо

22 липня Польща звинуватила Німеччину в порушенні обіцянок щодо поставок зброї. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Варшава швидко віддала Україні свої запаси танків Т-72. Ідею подали з Берліна, там запропонували східним партнерам по НАТО — Польщі, Румунії або Чехії, поставляти Україні старі танки радянського виробництва. Натомість канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв, що Берлін буде прагнути до швидкої заміни техніки у країнах, які віддали свою зброю Україні. Поляки зробили ставку на те, що Німеччина виконає свої обіцянки і знову поповнить польські танкові частини. Однак, наприкінці липня міністр закордонних справ Польщі звинуватив Німеччину в "обмані".

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 185. Текстовий онлайн

На початок