На підтримку стійкості: Укренерго отримає 97 мільйонів євро кредиту від ЄБРР

На підтримку стійкості: Укренерго отримає 97 мільйонів євро кредиту від ЄБРР

На підтримку стійкості: Укренерго отримає 97 мільйонів євро кредиту від ЄБРР
. Фото: Укрінформ

Європейський банк реконструкції і розвитку виділить 97 мільйонів євро кредитних коштів на підтримку стійкості роботи національної енергетичної компанії "Укренерго".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький підписав угоду про внесення змін до Кредитної угоди з ЄБРР. Зміни передбачають спрямування 97,3 мільйона євро під державну гарантію та гарантію однієї з країн "Великої сімки" на підтримку стійкості роботи НЕК "Укренерго", — йдеться у повідомленні.

Як зазначають в міністерстві, кошти будуть надані в межах Пакета допомоги ЄБРР у відповідь на війну в Україні шляхом перепрофілювання кредиту банку в рамках Проєкту модернізації мережі електропередачі.

При цьому міністр фінансів України Сергій Марченко та президент Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо підписали угоду про внесення змін до Договору гарантії щодо Проєкту модернізації мережі електропередачі.

"Сьогодні співпраця з міжнародними партнерами є одним із головних пріоритетів роботи Міністерства фінансів. Я вдячний ЄБРР за надзвичайно важливу підтримку нашої країни під час військової агресії РФ. Спрямування кредиту на фінансування критичних операційних витрат НЕК "Укренерго" допоможе підтримати стабільність роботи компанії", — зазначив Сергій Маренко під час підписання.

У Мінфіні нагадали, що в червні НЕК "Укренерго" вже отримало від ЄБРР 50 мільйонів євро на підтримку ліквідності.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 185. Текстовий онлайн

На початок