Усик - Джошуа: онлайн трансляція бою. Як це було

Усик - Джошуа: онлайн трансляція бою. Як це було

Оновлено
Усик - Джошуа: онлайн трансляція бою. Як це було
. AP

Суспільне Спорт проводить текстову онлайн-трансляцію бою Усик - Джошуа 2.

Олександр Усик - Ентоні Джошуа: чемпіонський бій у суперважкій вазі за п'ять поясів. Боксерський бій Усик - Джошуа 2 відбувається в Саудівській Аравії та буде головною подією вечора боксу.

Усик - Джошуа 2 проходить за 11 місяців після їх першого бою. Пряма трансляція бою Усик - Джошуа на регіональних телеканалах Суспільного (саме в телебаченні), а також на Радіо Промінь. На сайті Суспільне Спорт - текстовий онлайн бою.

Промоутер Тайсона Ф'юрі - про можливість організації бою британця з Олександром Усиком

Голова промоутерської компанії Top Rank Боб Арум висловив свою готовність організувати бій Тайсона Ф'юрі з об'єднаним чемпіоном світу в надважкій вазі, українцем Олександром Усиком.

Арум оцінює можливість проведення бою Усика з Ф'юрі як високу. За словами американського промоутера, він вже обговорював перспективи організації їхнього поєдинку з менеджером українця.

"Має бути не складно організувати цей бій. Я розмовляв з [менеджером Усика] Егісом Клімасом, щоб привітати його. Ми маємо можливість узгодити цей поєдинок. Єдине питання - де і коли його проводити", - наводить слова Арума ABC.

Що далі очікує на Олександра Усика?

Після другої перемоги над Ентоні Джошуа Олександр Усик одразу в рингу оголосив про свою ціль: "Боксуватиму або з Тайсоном Ф'юрі, або ні з ким". Таким чином, Олександр вкотре заявив про намір стати абсолютним чемпіоном світу – тепер уже у суперважкій вазі.

У суперважкій вазі абсолютного чемпіона не було узагалі 22 роки – востаннє цей статус належав Ленноксу Льюїсу в період 1999-2000 років (тоді титул WBO не вважався основним). Тож з моменту введення чотирьох основних організацій, "абсолюта" у хевівейті ще не було.

Словами "Циганський король залишається" Тайсон Ф'юрі, по суті, знову відновив кар'єру. І він все ще опція №1 для Олександра Усика, адже є володарем титулу WBC.

Більше про подальші перспективи Усика - читайте тут.

Тайсон Ф'юрі готовий знову повернутися у бокс та погодитися на об'єднавчий бій проти Олександра Усика! Ось, що сказав чемпіон WBC у надважкій вазі.

"Тільки-но бачив, як Джошуа вдруге поступився Усику. Він був не в собі. Англію позбавили її поясів, але я можу запропонувати помсту та рішення. Якщо хочете повернути собі ці титули, відправте Циганського варвара. Відправте мене, і я позбавлю українского безхатька його титулів, як зробив з останнім таким [Володимиром Кличком].

Але це буде недешево. Якщо хочете найкращого представника, доведеться заплатити. Це коштуватиме дуже дорого. Тому діставайте свою чекову книжку", - наводить слова Тайсона The Mirror.

Один із найбільш пам'ятних моментів бою. Усик та Джошуа разом тримають український прапор.

Усик - Джошуа: онлайн трансляція бою. Як це було
Фото: AP Photos

Ентоні Джошуа: "Спіч після бою? Коли ти намагаєшся робити щось від щирого серця... Сподіваюся, ви розумієте, що робив це від щирого серця. Я був злий на себе, ні на когось іншого. А коли ти злий, то робиш дурні речі. Проте тепер я розумію, що не мав цього говорити, і мусив зробити все правильно. Але я говорив від щирого серця. Це важко. Я намагався сумлінно працювати, все організувати, упевнитися, що моя команда у порядку. Але це має свою ціну. Це ніколи мене не ламало, ні, але залишало свій відбиток. Проте сьогодні це дало тріщину у броні, тому що я програв. І тому ви бачили, що я засмучений. У спічі я намагався розказати, звідки я. Я з вулиць, але зміг потрапити у бокс, змінити своє життя, наблизити себе до бога, до стількох неймовірних людей. Це і хотів сказати у своєму зверненні. Проте давайте не забувати, що чемпіон Олександр Усик показав неймовірний бій. Віддаю йому належне. Не пам'ятаю, що сказав йому в рингу, але тепер хочу подякувати йому за те, що ми стали частиною історичного бою".

Ентоні Джошуа: "Тривалий час пройшов, 11 місяців. Вирішити проблему з внутрішніми демонами? Не знаю, як відповісти на це запитання, якщо чесно. Намагався використати в рингу інший стиль. Перед цим у моїй кар'єрі перемагав бійців, яких можливо й не мав. Наприклад, під час аматорів, я перемагав завдяки пристрасті, голоду. Лише в останньому бою я захотів стати кращим як боксер. Цього виявилося недостатньо [для перемоги], але ви могли побачити: я вніс зміни та запропонував [Усику] більш конкурентний бій. Цього виявилося недостатньо, але я залишив всі сили у залі. Я б переміг, проте точно виклався у тренувальному таборі, щоб запевнити себе, що я буду більш конкуретноздатним сьогодні".

Олександр Усик: "Чому пояси їдуть до України? [Джошуа] до кінця не скористався [своїм шансом]. Не розміри важливі, коли ти боксуєш. Це справжня війна була в ринзі. І розміри тут ні до чого. Гадаю, тут працює дух.

Нічого не відчував [через поведінку Джошуа]. Емоції - все нормально, з ним треба поспілкуватися. Що він мені сказав? Хороше, що сказав Джошуа, я прийняв, але не так близько до свого серця. Оскільки я хочу залишатися скромною людиною, не хочу бути надмірно гордим. Якось так. Я не вірю у хороші слова. Не хочу бути гордим, буду скромним і над цим працює. Гординя вбиває, хто себе звеличує, того бог знизить. А хто себе знижає, того бог підніме".

Пресконференція Олександра Усика після бою з Джошуа

"Один суддя віддав перемогу Джошуа. Ось, у чому різниця між цим та першим поєдинком. Цей бій, який відбувся, він дуже важливий моєї країни, команди та особисто для мене. Тому що я боксував за всю країну та пів світу. Він відрізнявся тим, що хоча я можу контролювати свої емоції, я трішки, але переживав. Особисто у дев'ятому раунді. Це стало сюрпризом. Ентоні у той час, коли був восьмий раунд, вважав, що переміг, побачив це в його очах. Можливо, цього і не було, не знаю. Але я повторював собі: "Ти не можеш зупинитися. Ти не можеш зупинитися". Доволі багато стояло на кону. І слава богу перемога є, пояси їдуть до України. Україна переможе".

Джошуа після оголошення вердикту висловив своє незадоволення як поведінкою, так і спічем. І намагався пояснити свою позицію самому Усику після поєдинку.

Після оголошення вердикту Джошуа підняв догори два чемпіонські пояси, які належали Усику. Отримавши реакцію від залу, британський боксер кинув їх на ринг, після чого сам вирішив його покинути.

Зрештою, Джошуа повернувся на ринг. Зайшовши у нього, він привітав Усика з перемогою, потиснувши руку українцеві. Однак на цьому скандальна поведінка британця не закінчилася.

Що саме відбулося і що сказав Джошуа - читайте та дивіться тут.

Записки суддів Усик - Джошуа

Підсумкові оцінки суддів виглядали наступним чином:

  • Віктор Фесечко (Україна): 116-112 (перемога Усика)
  • Гленн Фельдман (США): 113-115 (перемога Джошуа)
  • Стів Грей (Велика Британія): 115-113 (перемога Усика)
Записки суддів

Статистика ударів Усик - Джошуа

Усик за бій виконав 712 ударів, з яких 170 "знайшли" суперника. Результативність його ударів цієї ночі відтак склала 24%.

Джошуа був дещо точнішим з показником у 25%. Англієць завдав 492 удари - майже у півтора рази менше, аніж українець, - а в суперника з них припали 124.

Усик - Джошуа: відео найкращих моментів бою

Перші слова Усика після перемоги над Джошуа

"Це вже історія. Його [цей бій] будуть дивитися багато поколінь. Особливо той раунд, де мене намагалися сильно бути. Але я слава богу вистояв і переломив бій на свою сторону".

"Чи я відчував, що переміг у бою? Так, звичайно".

"Він [Ф'юрі] не хоче на пенсію. Хоче зі мною боксувати, і моя команда буде над цим працювати".

"Боксуватиму або з Тайсоном Ф'юрі, або ні з ким. Чи стану я абсолютним чемпіоном? Лише бог знають. Але ці парубки, моя команда, вони мені допоможуть".

"Присвячую поєдинок цей державі Україні, Збройним Силам України та всім, хто боронять нашу країну, моїй команді. Хочу подякувати всім тим, хто за мене молився. Богові за його допомогу, яку він мені дав, бо сьогодні її було чимало. Дякую велике Саудівській Аравії".

Перемога! Олександр Усик роздільним рішенням суддів зберігає за собою чемпіонські титули 115-113, 116-112 на користь українця, та 115-113 на користь Джошуа.

12-й раунд: спроба від обох боксерів знайти шанс для нокауту не пройшла. Переможця визначать судді.

11-й раунд: непроста перша половина раунду і спроба Усика повернутися. Джошуа продовжує шукати живіт британця.

Десятий раунд: протилежність дев'ятому. Найактивніший раунд від Усика і потужне завершення 3-хвилинки.

Дев'ятий раунд: надважкі 3 хвилини для Усика. Джошуа був близький до того, щоб нокаутувати українця, але чемпіон втримався.

Восьмий раунд: серія потужних ударів у живіт Усику від Джошуа. Українець втримався, однак британець збив темп чемпіона.

Сьомий раунд: наприкінці 3-хвилинки Джошуа та Усик почали частіше відкриватися, однак жоден з боксерів цим не скористався.

Шостий раунд: нерівномірний бій для Усика. Джошуа вдалося затиснути посеред раунду українця біля канатів, однак Усик майже одразу вирвався і згодом завдав кількох точних ударів по британцю.

П'ятий раунд: Усик продовжує знаходити удари в голову Джошуа, британець відповів ударом нижче пояса.

Четвертий раунд: активніший раунд від Олександра Усика. Джошуа намагався зловити українця аперкотом, однак чемпіон уникнув удару.

Третій раунд: знову активність від Джошуа. Потужний боковий удар правою, однак і спроба знайти свої можливості від Усика.

Другий раунд: Джошуа продовжує знаходити ударами тулуб Усика. На відміну від першого раунду, українцеві менше вдається знаходити гідну відповідь.

Перший раунд: рівність між боксерами. Джошуа потужно пробив у корпус Усика, однак українець також знайшов двома ударами голову британця.

Бій Усик - Джошуа розпочато!

"Let`s get ready to rumble", - як сказав Майкл Баффер. Гімни відлунали, представлення боксерів, і бій розпочнеться!

Виходять боксери на ринг! Ентоні Джошуа - перший, і слідом за ним - Олександр Усик!

Усик вихід
Скріншот з трансляції

Роздягальня Олександра Усика перед боєм з Ентоні Джошуа. Прапор України і найголовніше - чемпіонські пояси, які він сьогодні захищатиме.

Філіп Хргович переміг Чжана Чжілея за рішенням суддів! А це означає, що наступний бій - Усик проти Джошуа.

Нагадаємо, що орієнтовний початок бою Усик - Джошуа - о 00:55 за Києвом.

Бій проходитиме у форматі 12 раундів. І може закінчитися або перемогою одного з боксерів нокаутом, або ж за рішенням суддів.

Половина бою Хргович - Чжан пройдена! Хорватський боксер встиг побувати у нокдауні у першому раунді, але одразу ж підвівся на ноги.

Саме після поєдинку Хргович - Чжан і відбудеться бій Усик - Джошуа.

Якщо Джошуа змінив тренера перед другим боєм проти Усика, то український боксер - ні. Як і раніше, головну участь у його підготовці бере Анатолій Ломаченко - батько боксера Василя Ломаченка.

"Анатолій Ломаченко завжди був і залишається наставником Усика. Все, що відбувається у тренувальному таборі, відбувається із погодженням та під контролем Анатолія Ломаченка", - сказав за два тижні перед поєдинком Олександр Красюк.

Заключні етапи підготовки до бою проводить і Ентоні Джошуа.

Моральна підтримка Олександрові Усику гарантована. Синьо-жовтий прапор, підписаний українцями, вже у Джедді.

Легендарний Майкл Баффер буде присутній на бою Усик - Джошуа. Звісно, у статусі конференасьє.

Заключні процедури перед поєдинком Усик - Джошуа!

Від поєдинку Усик - Джошуа багато чого очікують. Але найбільша інтрига - результат бою.

Минулий бій між Усиком та Джошуа пройшов усю дистанцію у 12 раундів. І закінчився перемогою українця лише за одностайним рішенням суддів.

Головна зміна між боями проти Усика для Ентоні Джошуа - зміна тренера. Тепер з британцем працює Роберт Гарсія.

Гарсія - один з найвідоміших боксерських тренерів світу. Він працював і працює з низкою зіркових боксерів: Джессі Родрігесом, Фернандо Варгасом, Браяном Вілорією та іншими.

Олександр Усик перед поєдинком розповів у телемарафоні "Суспільне Новини" про те, у якому стані підходить до бою проти Джошуа.

  • Про настрій перед боєм

"Настрій перед боєм гарний. Я поснідав. Мене годує вже півроку Микола, член нашої команди. Сьогодні була каша вівсяна з медом, бутерброди з яйцем, авокадо, фрукти, горішки, кава, вода. Останній тиждень немає повномасштабних тренувань. Зараз це здебільшого довга зарядка, відпрацьовуємо вправи, які робили в тренувальному таборі, це школа боксу, рухи, розтяжка, кардіо".

  • Про козацький образ під час пресконференції з Джошуа

"То все на серце лягає. Я не зробив щось неймовірне. Це частина того, чим я живу. Я показував це в 2012 році на Олімпійських іграх. Це кожен повинен робити. Тут не треба робити з мене якогось героя. Це наш національний одяг. Я ще заздалегідь до цього другого поєдинку хотів зробити на вихід чуба. Заспівав пісню, це також відразу прийшло, на серце лягло. Подумав, що треба заспівати зараз і почав співати. Ми не повинні втрачати свою етнічність, свої традиції, які в нас дуже-дуже довгі та багаті".

  • Про дуель поглядів з Джошуа

"В битві поглядів - суперник бере якийсь посил. Я просто спостерігаю за ним, як він поводиться, що він буде робити, коли я дивлюся йому в очі, як він себе відчуває. А то, що він бере, який посил, коли ми дивимося, це лише його проблеми. Я беру те, що мені потрібно. Це такі спортивні моменти, що я там бачу. Лише після поєдинку про це можна буде поспілкуватися. Зараз те, що ми з командою обговорюємо, що я говорю тренеру, це ми будемо обговорювати після поєдинку. А то він подивиться наш ефір, попросить, щоб йому переклали, і про щось зможе здогадатися".

Все ближче і ближче ми до бою Усик - Джошуа! Каллум Сміт нокаутував у четвертому раунді Матьє Бульдеріка!

А ось і Ентоні Джошуа! Британський боксер вже також на арені.

Усик - Джошуа: онлайн трансляція бою (20 серпня)
Усик - Джошуа: онлайн трансляція бою (20 серпня). Sky Sports

Триває підготока до головного бою андеркарду між Філіпом Хрговічем та Чжаном Чжілеєм.

Тим часом на ринзі вже Каллум Сміт та Матьє Бульдерік. Переможець цього бою отримує право на бій за пояс WBC у напівважкій вазі.

Не менш важливим є бій і для Ентоні Джошуа.

Британський боксер вдруге намагатиметься повернути собі чемпіонські пояси. У грудні 2019 року Джошуа переміг Енді Руїса - відбулося це саме у Саудівській Аравії.

Джошуа відзначив, що другий бій проти Усика матиме дуже важливу роль для його подальшої кар'єри. І звернув увагу на фактор концентрації.

"Це бій, в якому я мушу перемогти. Я люблю відчувати тиск. Це було важко. Роберт Гарсія, Анхель Фернандес, усі члени моєї теперішньої та попередньої команд - усі вони просували мене, створювали для мене виклики. Але найголовніше для того, щоб робота була виконана, - інстинкти, зберігати концентрацію. Тоді можна буде перемогти".

Один із найяскравіших моментів перед боєм Усик - Джошуа відбувся після дуелі поглядів. Тоді український боксер заспівав пісню "Ой у лузі червона калина" - один із символів України під час війни, яку розв'язала Росія.

Організація бою Усик - Джошуа 2 була однією з найскладніших у кар'єрі промоутера українського боксера Олександра Красюка.

Перед боєм Красюк дав ексклюзивне інтерв'ю Суспільне Спорт, у якому розповів про всі деталі та очікування від поєдинку Усик - Джошуа 2.

Президент України Володимир Зеленський згадав про бій Усика у своєму щоденному зверненні:

"Боремося за всіх наших людей. І вболіваємо за тих, хто представляє Україну, сьогодні – обов’язково за Усика, наш хлопець!" - сказав президент України.

Бій Усик - Джошуа 2 відбудеться майже через рік після першого поєдинку у Великій Британії. Тоді український боксер відібрав чемпіонські пояси у британця.

Як це було - дивіться відео бою:

Бій Усик - Джошуа 2 розпочнеться після 00:00 години (орієнтовний початок поєдинку - о 00:55 години).

Перед боєм Суспільне Спорт організує спеціальну студію, присвячену поєдинку Усик - Джошуа. Вона розпочнеться о 23:40, дивіться її на регіональних каналах Суспільного.

Обговорювати хід поєдинку можна також у Telegram-каналі Суспільне Спорт. Приєднуйтесь!

Наближаємося до бою Усик - Джошуа! Баду Джек роздільним рішенням суддів переміг непереможного Річарда Рівери (96-94, 94-96, 96-94).

Попереду у нас ще два бої:

  • Каллум Сміт (Велика Британія, 28-1-0) – Матьє Бодерлік (Франція, 21-1-0) – бій-елімінатор WBC (напівважка вага)
  • Філіп Грґович (Хорватія, 14-0-0) – Чжан Чжілей (Китай, 24-0-1) – бій-елімінатор IBF (надважка вага)

Бій між Олександром Усиком та Ентоні Джошуа відбудеться за чотири чемпіонські пояси, якими володіє українець: WBA, WBO, IBF та IBO. А також за ще один - пояс чемпіона The Ring.

Пояс The Ring належав британцеві Тайсону Ф'юрі. Однак через рішення закінчити кар'єру цей титул став вакантним.

Нараз Ф'юрі ще володіє поясом WBC у надважкій вазі. Саме його не вистачає Усику для звання абсолютногго чемпіона.

У Джедді Олександр Усик матиме підтримку на бою з Джошуа. Вболівати за нього буде інший український боксер, Василь Ломаченко.

Перед боєм Усик - Джошуа 2 боксери провели стандартну процедуру зважування.

Вага Джошуа перед боєм склала 110.9 кг (збільшилася на два кілограми). А ось змін у вазі Усика майже не відбулося: 100.5 (було 100.2 перед першим боєм з британцем).

Олександр Усик вже тут! Український чемпіон світу у вишиванці та навушниках прибув на арену у Джедду.

Усик - Джошуа: онлайн трансляція бою (20 серпня)
Усик - Джошуа: онлайн трансляція бою (20 серпня). Скріншот з трансляції

Для Олександра Усика бій проти Ентоні Джошуа - перший за п'ять років, який він проводитиме не на території суперника. Місцем проведення бою Усик - Джошуа 2 є Джедда (Саудівська Аравія).

Попри більшість гостьових поєдинків, Усик залишається непереможним боксером. Якою була його серія - читайте у матеріалі.

У боксерському вечорі Усик - Джошуа заплановані одразу кілька поєдинків. Частина з них вже відбулася.

  • Філіп Грґович (Хорватія, 14-0-0) – Чжан Чжілей (Китай, 24-0-1) – бій-елімінатор IBF (надважка вага)
  • Каллум Сміт (Велика Британія, 28-1-0) – Матьє Бодерлік (Франція, 21-1-0) – бій-елімінатор WBC (напівважка вага) - перемога Сміта
  • Баду Джек (Швеція, 26-3-3) – Річард Рівера (США, 21-0-0) - перемога Джека роздільним рішенням суддів
  • Рамла Алі (Велика Британія, 6-0-0) – Крістал Ґарсія Нова (Домініканська Республіка, 10-2-0) - перемога Алі нокаутом у першому раунді
  • Ендрю Табіті (США, 19-1-0) – Джеймс Вілсон (7-1-0) - перемога Табіті роздільним рішенням суддів
  • Даніель Лапін (Україна, 5-0-0) – Йозеф Юрко (Словаччина, 9-6-1) - перемога Лапіна за рішенням суддів
  • Зіяд Алмаайоуф (США, 0-0-0) – Хоче Алаторрре (Мексика, 0-1-0)

Добрий вечір! Суспільне Спорт починає текстову онлайн трансляцю чемпіонського бою Олександр Усик - Ентоні Джошуа! На кону бою-реванш Усик - Джошуа стоятиме п'ять чемпіонських поясів.

Цей бій буде 20-м у професійній кар'єрі Олександра Усика - попередні 19 поєдинків він виграв.

На початок