"Війна ще не закінчилася": у Вінниці відкрили виставку про журналістів на фронті

"Війна ще не закінчилася": у Вінниці відкрили виставку про журналістів на фронті

"Війна ще не закінчилася": у Вінниці відкрили виставку про журналістів на фронті
. Стенди виставки "Війна ще не закінчилася" на Європейській площі у Вінниці. Фото: Наталя Колодій, Суспільне

Вінниця стала третім містом, в якому відкрили фотовиставку "Війна ще не закінчилась". На площі Європейській розгорнули 10 стендів з фотографіями журналістів, які загинули під час виконання своїх обовʼязків або були поранені, чи опинились в полоні з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це Суспільному розповів співорганізатор виставки Євген Сафарʼянс.

На стендах — фото журналістів, операторів, фотографів та коротка довідка про них двома мовами — українською та англійською.

Виставку зініціювали, аби вкотре нагадати людям імена кореспондентів, які загинули під час війни в Україні, говорить співорганізатор експозиції Євген Сафарʼянс.

"Багато українців читають новини і бачать, що гинуть журналісти, але прізвища не запамʼятовують. Якщо люди підійдуть, почитають, десь відкладеться в памʼяті. Але головна мета — привернути увагу до теми. Журналісти — вони під прицілом постійно, для ворога вони найнебезпечніші", — каже Євген Сафарʼянс.

Колодій фотовиставка "Війна ще не закінчилася"
Суспільне Вінниця

Фотовиставку "Війна ще не закінчилась" ініціював інститут масової інформації за підтримки музею Вінниці. На одному із стендів, наприклад,історія про американського журналіста, режисера та продюсера Брента Рено. У день загибелі, 13 березня, він знімав евакуацію біженців з Ірпеня.

Фотовиставку вже презентували у Києві та Боярці. У Вінниці на площі Європейській стенди стоятимуть до 19 вересня.

Колодій фотовиставка "Війна ще не закінчилася"
Суспільне Вінниця

Сестри Марія та Тетяна Дзюбан — переселенки з Мелітополя. Кажуть, що виставка вкотре нагадує: війна ще не закінчилася.

"Дуже важливо підтримувати нормальне життя, але треба памʼятати, що війна не закінчена, треба боротися, донатити гроші, це важливо. Такі виставки — ще одне нагадування", — каже Марія Дзюбан.

Колодій фотовиставка "Війна ще не закінчилася"
Суспільне Вінниця

Такі експозиції розповідають світу правду про російські злочини проти українців, каже вінничанка Людмила Іванова.

"Зараз йде медіа-війна також. Вони такі нісенітниці несуть, що слухати неможливо. Я — дитина війни, народилася в 42-му році, уявити таке не могла в найстрашнішому сні, не можу зрозуміти — чому", — каже Людмила Іванова.

"Є розуміння того, наскільки важлива робота медійників, показати міста. Це вкотре нагадування, щоб люди не забували, брали участь", — каже вінничанка Наталя Романюк.

Читайте також

  • Від волонтерів та захисників: у Вінниці презентували 38 українських прапорів
  • На честь історика, Східно-Подільська наукова чи без імені: вінничанам запропонують обрати нову назву обласної бібліотеки
На початок