Розтрата бюджетних грошей: у селищній раді на Полтавщині провели обшуки

Розтрата бюджетних грошей: у селищній раді на Полтавщині провели обшуки

Розтрата бюджетних грошей: у селищній раді на Полтавщині провели обшуки
. Фото: Facebook Мирослав Носа

У Градизькій селищній раді провели обшуки за фактом розтрати бюджетних грошей. Про це Суспільному 19 серпня повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

18 серпня на території Градизької селищної ради провели обшук. Як повідомив Суспільному голова громади Мирослав Носа, слідчі дії влаштували через трактор, який купила селищна рада у грудні минулого року.

"Закупівля була через "Prozorro". Ціна по комерційній пропозиції 100 % відповідала не те, що ринкові, а була такою, як купають усі сільгосппрацівники. 100 % чистий законний трактор. 500 тисяч (гривень – ред.) – з обласного бюджету, 39 тисяч – з місцевого бюджету", – говорить голова Градизької громади Мирослав Носа.

Слідчі дії на місці тривали приблизно 5 годин, сказав Мирослав Носа. Із селищної ради вилучили документи.

Як повідомив речник обласної поліції Юрій Сулаєв, обшук проводили у рамках кримінального провадження, яке розпочали за частиною третьою статті "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Щонайбільше за це передбачено позбавлення волПозбавлення волі — це кримінальне покарання, що являє собою примусову ізоляцію злочинця від суспільства та тримання його в спеціалізованій установі з певним режимом відбування.і на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Про підозру нікому не повідомляли, сказав Юрій Сулаєв.

Читайте також:

На початок