У Полтаві судитимуть колишнього працівника СБУ, який воює проти України

У Полтаві судитимуть колишнього працівника СБУ, який воює проти України

У Полтаві судитимуть колишнього працівника СБУ, який воює проти України
. СБУ в Одеській області

До полтавського суду передали обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника управління Служби безпеки України в Донецькій області. Його підозрюють в участі у терористичній організації. Про це Суспільному повідомила речниця обласного управління СБУ Інна Усова.

За словами Усової, підозрюваний Василь Бовсуновський 2014-го року доєднався до незаконних збройних формувань так званої «Донецької народної республіки». Він здійснював розвідувально-підривну діяльність та обстрілював позиції сил Антитерористичної операції України.

Згодом його призначили командиром військової частини у так званій «ДНР», де організовував спеціальну бойову підготовку підлеглих.

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, підпорядковані йому підрозділи увійшли до складу окупаційних угруповань на східному напрямку.

Чоловікові заочно повідомили про підозру за частиною першою статті «участь у терористичній організації» Кримінального кодексу України. За це передбачено щонайбільше до 15 років позбавлення волі. Його оголосили у загальнодержавний розшук.

Читайте також:

На Полтавщині засудили трьох бойовиків із так званої "ДНР"

СБУ затримало чоловіка, який належав до угруповання, що діяло на Полтавщині

На початок