Кількість загиблих від ракетних обстрілів РФ по Харкову 17-18 серпня зросла до 17 — прокуратура

Кількість загиблих від ракетних обстрілів РФ по Харкову 17-18 серпня зросла до 17 — прокуратура

Доповнено
Кількість загиблих від ракетних обстрілів РФ по Харкову 17-18 серпня зросла до 17 — прокуратура
. Рятувальники розбирають завали гуртожитку у Салтівському районі, куди влучила російська ракета. Фото: Суспільне Харків

Станом на 16:40 18 серпня відомо про 13 загиблих внаслідок ракетного удару по гуртожитку у Салтівському районі та про чотирьох у Слобідському.

Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

За його даними, від обстрілу Салтівського району загинули 13 людей, поранення дістали 20.

У Слобідському районі загинули чотири людини, поранення дістали 22.

Речник ДСНС Харківщини Євген Василенко повідомив Суспільному, що тіла людей дістали з-під завалів. Пошукові роботи тривають.

Наслідки обстрілів Харкова 17 та 18 серпня, за даними міської влади, стали найтрагічнішими з початку російського вторгнення. У Харкові оголосили день жалоби за загиблими внаслідок російських ракетних ударів.

На місці обстрілу в Салтівському районі працюють волонтери, розповів Суспільному координатор гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін.

"Комплексно. Сьогодні психологи спілкувалися з тими, хто в лікарнях лежить. Надали допомогу мешканцям навколишніх будинків будматеріалами, гуманітарними предметами. Кілька осіб ми перевозили до місць компактних поселень", — розповів він.

За словами Капліна, за контрактами з ООН волонтери мають в наявності продуктові та гігієнічні набори, ковдри, подушки тощо.

Що відомо

  • Ввечері 17 серпня по гуртожитку у Харкові вдарила російська ракета: щонайменше семеро загиблих, триває рятувальна операція. Серед мешканців гуртожитку були люди з порушеннями слуху: фото з місця події.
  • Правоохоронці встановили тип ракети, яку російські військові випустили по гуртожитку у Салтівському районі Харкова ввечері 17 серпня. Начальник поліції Харківщини заявив, що це була ракета "Іскандер", виготовлена у Російській Федерації у 2020 році.
На початок