Конфлікти через релігію: у черкаській поліції розповіли, чи були звернення

Конфлікти через релігію: у черкаській поліції розповіли, чи були звернення

Конфлікти через релігію: у черкаській поліції розповіли, чи були звернення
. Суспільне: Черкаси

З початку 2022 року до поліції Черкащини надійшло лише одне звернення щодо релігійних конфліктів. Про це Суспільному розповіла речниця Нацполіції області Зоя Вовк.

Єдине таке звернення було 31 липня, зазначила речниця.

Це сталося у селі Хутори Черкаського району, де парафія перейшла до ПЦУ. Цьому передував конфлікт між священниками. За словами священника Володимира Педька, його силоміць виштовхали з церкви.

"Сутичку сторони вирішили, жодної карної справи нині не відкрили. У випадку загрози життю та здоров’я громадянам радимо відразу звертатися до поліції", — розповіла Зоя Вовк.

Що відомо

  • 22 парафії на Черкащині від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вийшли з Московського патріархату і перейшли до Православної церкви України. 13 з них – зі священниками, розповів Суспільному митрополит Черкаський і Чигиринський Владика Іоан.
  • Нині, зі слів священника, ця тенденція іде на спад. Усе через погрози парафіянам.
  • У селі Хутори Черкаського району парафія перейшла до ПЦУ. Попри те, що присутні на зібранні люди проголосували за перехід до Православної церкви України майже одноголосно, у Черкаській єпархії заявляють, що ще раніше провели свої збори, де люди голосували інакше.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок