Пожежа на ринку "Барабашово": вигоріли кілька магазинів

Пожежа на ринку "Барабашово": вигоріли кілька магазинів

Пожежа на ринку "Барабашово": вигоріли кілька магазинів
.

У ніч на 16 квітня на ринку "Барабашово" у Харкові загорівся двоповерховий павільйон спортивних товарів. Вогнем знищені кілька магазинів. Ніхто не постраждав.

Про це Суспільному розповів речник Головного управління ДСНС Ігор Лупандін.

"О 2:50 до чергової частини ГУ ДСНС надійшло повідомлення про пожежу, яка сталася у ТЦ "Барабашово". Горіли декілька магазинів, загальна площа, як нам повідомили, була близько 200 кв. м. До місця події було направлено 11 відділень на автоцистернах. Вже о 3:00, коли прибули наші перші відділення, підтвердили, що є загроза розповсюдження вогню на поруч розташовані магазини", — повідомив Лупандін.

О 3:22 рятувальники локалізували пожежу, о 4:31 повністю загасили. Зранку на місці події продовжується огляд. Встановлюється, які магазини постраждали.

"Попередні причини, які розглядаються, як технічна, коротке замикання електропроводки, а також занесення відкритого вогню невідомою людиною і необережне поводження з вогнем", — розповів Лупандін.

За словами речника ТЦ "Барабашово" Сергія Зайцева, вигорів один бокс з кількома магазинами. В Адміністрації ТЦ схиляються до версії підпалу.

"З початку карантину цей торговельний бокс не здійснював торговельну діяльність. Він був знеструмлений, казати, що там коротке замикання, не варто. Ясна річ, це з'ясує експертиза...", — сказав Зайцев.

Пожежа на ринку "Барабашово": вигоріли кілька магазинів
Микола Бондар, підприємець.

Микола Бондар — співвласник одного з магазинів, де горіло. Торгує тут спортивним інвентарем:

"З першого дня, тільки но закрився ринок на карантин, ми теж закрили його — сюди навіть не приїздили. А сьогодні охоронці зранку подзвонили сказали: "Їдьте, така біда сталася". Зберігали там, тому що немає складських приміщень. Магазин закрили, усі чекали, поки знімуть карантин, щоб працювати далі".

Інші підприємці вивозять свій товар.

Що відомо

  • Поліція відкрила провадження за фактом пожежі на "Барабашово"

Автор: Маргарита Дежкіна

На початок