Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 175-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 175-й

Оновлено
Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 175-й
Авіація ЗСУ. Генштаб ЗСУ/Facebook

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сто сімдесят п'яту добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

18:20. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти задіяли танки та різнокаліберну артилерію для вогневого ураження районів населених пунктів Велика Новосілка, Костянтинівка, Павлівка, Сонцівка, Ольгівське, Вугледар, Чарівне, Гуляйполе, Новоданилівка, Мала Токмачка, Оріхів, Времівка, Новопіль та Новоандріївка. Авіаудари зафіксовано біля Щербаків, Малих Щербаків і Залізничного, повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

17:00. На Запорізькій атомній електростанції у зв’язку із загрозою надзвичайної ситуації створили кризовий штаб на базі державного підприємства «Енергоатом». До цього штабу залучили широке коло міністерств, відомств та установ. У режимі онлайн 24/7 моніториться ситуація на станції.

16:20. 17 серпня під час візиту до Запоріжжя міністр МВС України Денис Монастирський разом з керівником Національної поліції Ігорем Клименком представили нового очільника головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Ним став Артем Кисько, який до нинішнього призначення виконував обов'язки заступника начальника ГУНП Донецької області. До нього, з 2019 року, посаду керівника Нацполіції Запорізької області обіймав Микола Лушпієнко, який написав заяву на звільнення.

11:45. У тимчасово окупованому Мелітополі пролунав потужний вибух. Стався він у центрі міста, де розташована одна з комендатур російських військових, повідомив міський голова Мелітополя Федоров.

09:00. Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 344 людей, з них 96 – діти. Про це поінформували у Запорізькій ОВА.

08:40. За минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Преображенка, Новоандріївка, Оріхів та Гуляйполе. Надійшло 18 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів, повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

08:00. ДУ "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" повідомляє, що радіаційний фон на території Запорізької області залишається без змін та не несе загрозу  життю та здоров’ю населення.

Станом на 08.00 годину 17.08.2022 року гамма-фон становить:

  • м. Запоріжжя  – 13 мкР/год;
  • м. Енергодар – 9 мкР/год;
  • м. Кам'янка-Дніпровська  – 10 мкР/год;
  • м. Василівка – 10 мкР/год;
  • смт Михайлівка – 7 мкР/год,

та є таким, який не перевищує властивий для цих територій природний фон.

07:00. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Велика Новосілка, Новосілка, Новомихайлівка, Павлівка, Богоявленка, Сонцівка, Степногірськ, Шевченко, Вугледар, Бурлацьке, Чарівне, Залізничне, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоданилівка, Лукʼянівське, Оріхів, Времівка, Полтавка, Новопіль та Новоандріївка., повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 174-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок