Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 174-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 174-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 174-й
. Фото з Facebook-сторінки Повітряного командування "Центр"

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сто сімдесят четверту добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

16:40. Російські військові протягом кількох годин обстрілювали з РСЗВ місто Оріхів. Загинула одна місцева жителька.

Шестеро людей поранені, троє з них – працівники енергокомпанії, які відновлювали мережі. Зруйновані приватні будинки та об'єкти цивільної інфраструктури, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 174-й
Фото: Запорізька ОВА

14:00. Під Гуляйполем на Запоріжжі внаслідок ворожих обстрілів зруйнована пристанційна житлова будівля для залізничників станції "Гуляйполе" у селі Залізничне - будинок є частиною історичного комплексу. Про це повідомили у групі “Гуляйпільські старожитності” на сторінці організації у Facebook.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 174-й
Фото з Facebook-сторінки "Гуляйпільських старожитностей"

08:50. У Мелітополі о 7:00 зафіксовано 2 вибухи в районі підстанції. Після цього зупинилось мовлення ефірного телебачення, захопленого російськими окупантами. За попередньою інформацією пошкоджено транзитний кабель, повідомив міський голова Іван Федоров.

08:45. 16 серпня, через несприятливі погодні умови, виїзд приватного автотранспорту із Запоріжжя на тимчасово окуповані території скасований, повідомили в Запорізькій ОВА.

08:40. За минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Оріхів та Гуляйполе. Надійшло 28 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів, повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

08:00. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Новосілка, Вугледар, Велика Новосілка, Новомихайлівка, Новопіль, Павлівка, Новоандріївка, Привільне та Времівка.

Окупанти ведуть наступальні та штурмові дії в напрямку Солодке – Новомихайлівка, мають частковий успіх, бойові дії тривають, повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 173-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок