Село Ліві Солонці на Херсонщині закрили на карантин

Село Ліві Солонці на Херсонщині закрили на карантин

Село Ліві Солонці на Херсонщині закрили на карантин
. Суспільне Херсон

Населення в селі Ліві Солонці Олешківського району на Херсонщині складає менше 400 осіб. Цієї доби тут було виявлено одразу 7 хворих на коронавірус. Це дві родини. Наразі тут працюють медичні бригади, які проводять подворовий обхід.

Де люди могли заразитися, поки невідомо, каже голова Солонцівської сільської ради Юрій Солдатов, наразі у селі проводять дезінфекцію, встановлюють коло осіб, з якими могли контактувати хворі:

"Нарікати на те, що вони повернулися десь з-за кордону сенсу немає. Ці люди – місцеві жителі. Це - дві родини. І у двох родинах така ситуація: всього семеро людей захворіло на коронавірус. Сьогодні (15-го квітня-ред.) проводяться роботи з пошуку, працюють медики, з пожежною охороною ми провели дезінфекцію вулиць, магазин, де в нас продовольчі товари".

На в’їзді у село встановили блокпост, тут чергують працівники поліції. В’їжджати до села можуть тільки особи із місцевою пропискою, а от виїжджати звідти заборонено. Розказує начальник сектору реагування патрульної полії Валерій Литвиненко:

"Рішенням комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з виявленням 7-ми фактів зараження коронавірусом, було прийнято рішення про встановлення карантинного блокпоста. Співробітники Олешківського відділення поліції несуть службу на вказаному блокпосту та тимчасово обмежують доступ транспортних засобів як на в’їзд, так і на виїзд з села Ліві Солонці Олешківського району".

Інші чотири в’їзди до села ґрунтовою дорогою перекопали, розказує сільський голова. Якщо їхати через село Ліві Солонці, то водії долають лише 1 км, якщо в об’їзд трасою, то 15 км. Тому, аби заощадити час водії скорочують дорогу тут. Наразі її перекопали як і ще 3 інші, які проходять через село, аби не допустити розповсюдження коронавірусної інфекції. Допомогли із роботами підприємці Олешок, говорить тамтешній міський голова Дмитро Воронов:

"Солонці в безпосередній близькості до Олешок, багато місцевих жителів працюють у нас в Олешках, відвідують магазини, торгівельні центри, тому звісно це спільна біда і ми не могли стояти осторонь. Коли вони звернулися, ми разом з місцевими підприємцями і з 6-ої ранку тут працювала техніка, трактори. Ми допомогли перекопати, заблокувати ці шляхи, щоб люди перебували тут, поки проводяться всі необхідні заходи".

Наразі термін, на який Ліві Солонці закриють на карантин, не визначені. Про це сказав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв:

"Сьогодні(15-го квітня -ред.) проводять відповідні карантинні заходи, ввечері ми проведемо засідання регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, заслухаємо доповіді служб: Національної поліції, держпродспоживслужби, головного санітарного лікаря Херсонської області і будемо приймати відповідні рішення".

Аліна Олефір, В’ячеслав Ходус.

На початок