Від обстрілів Енергодара росіянами загинув працівник Запорізької АЕС

Від обстрілів Енергодара росіянами загинув працівник Запорізької АЕС

Доповнено
Від обстрілів Енергодара росіянами загинув працівник Запорізької АЕС
. Тіло собаки, загиблого від обстрілів. Фото: НАЕК "Енергоатом"

14 серпня російські військові знову обстріляли тимчасово окуповане місто Енергодар Запорізької області. Загинув працівник Запорізької атомної електростанції, є поранені.

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

Згідно з інформацією "Енергоатому", російські окупанти з 15:00 до 15:30 зробили щонайменше 6 пострілів по Енергодару. Внаслідок обстрілів загинув працівник Запорізької АЕС, майстер цеху Максим Марко.

"Працівник атомної станції вигулював собаку і прямо на вулиці отримав поранення від боєприпасів, які підірвались біля нього, це в першому мікрорайоні міста Енергодар. Чоловік отримав поранення не сумісні з життям і загинув. Собака загинув теж".

Ще двоє енергодарців дістали поранень і наразі доставлені до спеціалізованої медико-санітарної частини.

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов додає, що постріли були здійснені здійснено з передмістя - району яхт-клубу (СОТ "Волна"). Снаряди влучили у перший мікрорайон міста. Загиблий Максим Марко в цей момент гуляв з собакою. Тварина також загинула.

Як раніше повідомляло Суспільне, 5 серпня російські військові влаштували обстріли біля промислового майданчика ЗАЕС. Також обстрілюють прилеглі житлові квартали. Після обстрілу в Енергоатомі заявили, що станція працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. МОЗ України надало рекомендації на випадок радіаційної аварії. 11 серпня обстріли повторилися.

Читайте також: У Головному управлінні розвідки розповіли, звідки окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок