У Першій лізі ФК "Чернігів" проводитиме домашні матчі у рідному місті

У Першій лізі ФК "Чернігів" проводитиме домашні матчі у рідному місті

У Першій лізі ФК "Чернігів" проводитиме домашні матчі у рідному місті
. ФОТО: ФК "Чернігів"

ФК "Чернігів" проводитиме свої домашні матчі в сезоні 2022/23 Першої ліги на одному з чернігівських стадіонів. Це стало можливим завдяки рішенням обласної військової адміністрації та обласної асоціації футболу. Про це Суспільному розповів віцепрезидент футбольного клубу Микола Синиця.

"Перший тур ми проводитимемо вдома 27 серпня. Якщо я не помиляюсь, то прийматимемо суперників з Полтавської області", — каже Синиця.

За його словами, зараз на зборах перебувають 28 футболістів, і всі вони з Чернігова.

"Ми продовжуємо дотримуватись своєї лінії щодо підтримки виключно місцевих футболістів. На зборах зараз 28 людей, але в сезоні з командою залишаться лише 22 футболісти. З ними тренерський штаб визначиться десь за тиждень до початку сезону", — говорить віцепрезидент.

Синиця додає, що зі складу, який був до 24 лютого наразі залишились майже всі футболісти. Поки що пішли з команди лише двоє гравців, але за результатами зборів, таких гравців може стати більше.

Як гравці ФК "Чернігів" відновлювали тренувальний процес після активних бойових дій дивіться у сюжеті:

Нагадаємо, що чемпіонат другого за силою українського дивізіону проходитиме у декілька етапів. А його команди починатимуть сезон у двох групах, до яких їх розподілили за географічним принципом. У попередніх сезонах таку ж систему розподілу застосовували у Другій лізі.

  • На першому етапі у двох групах по вісім команд відбудуться два кола, що складатимуться з 14 турів (усього - 112 матчів між усіма учасниками). Після чого перші чотири команди кожної з груп боротимуться за путівку до УПЛ у другому етапі.
  • На другому етапі перші чотири команди групи "А" у два кола гратимуть виключно з чотирма найкращими колективами групи "Б". На другому етапі враховуватимуть результати зустрічей команд з однієї групи, що відбулися на першому етапі.
  • Дві найкращі команди в підсумковій таблиці другого етапу отримують прямі путівки до УПЛ. А третя та четверта найкращі команди гратимуть перехідні матчі з 14-ю та 13-ю командами елітного дивізіону відповідно.

Зміни у форматі плей-оф можуть відбутися в залежності від долі футбольних клубів "Десна" та "Маріуполь", за якими залишили місця в Прем'єр-лізі.

  • У разі повернення обох клубів до чемпіонату в сезоні 2023/24, перехідні матчі не проводитимуться. А число клубів УПЛ автоматично збільшиться до 18 команд.
  • Якщо повернутися зможе тільки один з двох згаданих клубів, стикові матчі відбудуться лише між третьою командою Першої ліги та 14-м клубом УПЛ.

Читайте також:

"Я не тренувалася два місяці через блокаду Чернігова", — Галина Авраменко про те, як вкотре стала чемпіонкою світу

На початок