Зеленський пропонує Раді продовжити воєнний стан та мобілізацію на 90 діб

Зеленський пропонує Раді продовжити воєнний стан та мобілізацію на 90 діб

Доповнено
Зеленський пропонує Раді продовжити воєнний стан та мобілізацію на 90 діб
. Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в Києві 28 липня 2022 року, фото: AP

12 серпня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації.

Президент вніс до Верховної ради законопроєкт № 7665 "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" та законопроєкт № 7664 "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні".

Згідно з документами, парламенту пропонується продовжити строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб. Мобілізацію також пропонується продовжити на 90 діб.

Таке рішення президент пропонує ухвалити "у зв'язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання боєздатності Збройних Сил України та інших військових формувань".

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі зазначив, що ВР має намір розглянути ці документи найближчими днями, а терміни продовження воєнного стану та загальної мобілізації можуть становити 90 днів.

"Говорять, продовження на 90 днів, але треба дочекатися офіційного документа", — написав він.

22 травня Верховна Рада за поданням президента України Володимира Зеленського продовжила термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації на 90 діб – до 23 серпня.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 170. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок