На Київщині шукають архітекторів для відновлення Бородянки

На Київщині шукають архітекторів для відновлення Бородянки

На Київщині шукають архітекторів для відновлення Бородянки
Зруйнований будинок в Бородянці, Київська область.

1 вересня у Бородянці на Київщині стартує конкурс архітекторів, мета якого розробити ескізний проєкт з відновлення міста. Про це йдеться в умовах конкурсу.

Організатори зазначають, що конкурс відкритий для усіх, хто знається в архітектурі та урбаністиці. Його завдання – до 1 жовтня розробити ескізний проєкт для земельної ділянки на вулиці Центральна. Замовником виступає Бородянська селищна рада.

Під час роботи конкурсанти мають врахувати пам'ятки історії, архітектури, житлову та громадську забудову, не забути про озеленення та доступність для маломобільних груп населення.

Після завершення конкурсу за переможця протягом місяця голосуватимуть мешканці Бородянки. З переможцем підпишуть угоду на реалізацію візуальної архітектури міста, він братиме участь в авторському нагляді при відбудові та розроблятиме паспорти вулиць.

Що відомо

  • У Бородянку російські війська увійшли ще в перший день вторгнення 24 лютого.
  • За словами генпрокурорки Ірини Венедіктової, 26-27 лютого перші танки росіян, які заходили в Бородянку, хтось закидав коктейлями Молотова. Злякавшись цього, російські військові викликали авіацію, яка розбомбила місто вщент.
  • Внаслідок бойових дій у Бородянці пошкоджено 164 будівлі. Із них 42 – повністю зруйновані. Про це свідчить знімок, проаналізований Cупутниковим центром ООН
  • 1 квітня місто звільнили українські військові. Згодом рятувальники розібрали всі завали будівель, зруйнованих під час бойових дій, з-під них вдалося дістати тіла 41 людини.

Читайте також

Бородянці можуть надати звання "Міста-героя"

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок