Результати трьох російських легкоатлетів дискваліфікували через допінг: що про це відомо

Результати трьох російських легкоатлетів дискваліфікували через допінг: що про це відомо

Результати трьох російських легкоатлетів дискваліфікували через допінг: що про це відомо
. AP

Під санкції потрапила олімпійська чемпіонка 2004 року.

Результати трьох російських легкоатлетів дискваліфікували через порушення ними антидопінгових правил. Відповідне рішення було ухвалене органом Athletics Integrity Unit, що стежить за дотриманням допінг-контролю в легкій атлетиці.

Під нові санкції підпадають стрибунка у висоту Єлена Слєсарєнко, метальник молота Кірілл Іконніков та бігунка Єлєна Аржакова. У допінг-пробах усіх трьох згаданих спортсменів було виявлено заборонені речовини.

Двоє з трьох російських спортсменів - Іконніков та Аржакова - отримали нові терміни дискваліфікації. Усім трьом також анулювали частину їхніх попередніх результатів.

Які санкції застосували до російських спортсменів

Єлєна Слєсаренко

Слєсарєнко - олімпійська чемпіонка 2004 року зі стрибків у висоту. Після Олімпіади 2008 року в Пекіні спортсменку вже відсторонювали на чотири роки, заразом анулювавши її результати у 2008-2012 роках. Росіянка закінчила кар'єру у 2014 році.

Згідно з новими санкціями, під дискваліфікацію підпадатимуть результати Слєсарєнко від липня 2013 року до жовтня 2016-го. Її олімпійське "золото" 2004 року залишається актуальним.

Кірілл Іконніков

Відсторонення Іконнікова, що вже відбував восьмирічну дискваліфікацію, продовжили ще терміном на два роки. Він не зможе брати участь у змаганнях до квітня 2026 року.

Раніше через провалений допінг-тест були дискваліфіковані результати 38-річного росіянина з Олімпійських ігор 2012 року. На змаганнях у Лондоні він посідав четверте підсумкове місце.

Єлєна Аржакова

Чемпіонку Європи 2011 року в приміщенні Аржакову відсторонили терміном на два роки. Відтак 32-річна бігунка не зможе змагатися до липня 2024 року.

Раніше Аржакова вже відбувала дворічну дискваліфікацію у 2013-2015 роках. Через попередню дискваліфікацію бігунку позбавили золотої медалі європейської першості з бігу на 800 метрів.

Що відомо

  • У травні Росію позбавили "срібла" Олімпійських ігор-2014 у жіночій естафеті з біатлону. Причиною став допінг російської біатлоністки Ольги Зайцевої.
  • Російських веслувальників через допінг також позбавили "золота" чемпіоната світу 2014 року. Новими чемпіонами естафети 4х200 метрів тоді були призначені веслувальники з України.
Читайте також: Україна отримала "золото" Росії з чемпіонату світу-2014 у веслуванні: як це стало можливим
На початок