350 тисяч гривень міська влада виплатить 27 чернігівцям у вигляді компенсації за відновлення вікон

350 тисяч гривень міська влада виплатить 27 чернігівцям у вигляді компенсації за відновлення вікон

350 тисяч гривень міська влада виплатить 27 чернігівцям у вигляді компенсації за відновлення вікон
. ФОТО: Суспільне Чернігів

27 з 35 заяв чернігівців на компенсацію за вже відновлені вікна, які були пошкоджені або знищені під час військової агресії Росії, були погоджені на першому засіданні профільної комісії міськради. Загальна сума компенсацій становить 350 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба міськради.

За словами директорки департаменту соціальної політики Ірини Марчук, до відділу звернень громадян наразі вже подано 269 заяв на компенсацію. Стан їх розгляду можна відстежувати в онлайн-форматі.

На першому засіданні розглядали 35 заяв від чернігівців, більшість з яких погодили, а вісім відправили на доопрацювання.

Історію жінки з інвалідністю, яка не може розраховувати на компенсацію дивіться у відео:

Категорії людей, які можуть розраховувати на компенсацію за відновлені вікна:

  • малозабезпечені сім’ї з дітьми;
  • багатодітні сім’ї; сім’ї, до складу яких входять тільки непрацездатні особи;
  • сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю;
  • сім’ї, до складу яких входять діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.

Щоб отримати компенсацію, треба написати заяву і зробити копії наступних документів: довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, копія довідки чи документа, що підтверджує приналежність людини до категорії, яка має право на компенсацію, копія паспорта громадянина України; копія картки платника податків.

Пакет документів необхідно передати до відділу звернень громадян Чернігівської міської ради або ж вкинути їх до скриньки у цьому відділі, надіслати поштою чи електронною поштою не пізніше 1 грудня цього року. Після виконання ремонтних робіт визначатиметься сума компенсації.

Нагадаємо, що у липні виконком затвердив спеціальну програму щодо часткової компенсації людям вартості заміни вибитих під час бойових дій вікон. Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц зазначав, що у Чернігові 717 будинків пошкоджені непрямим влучанням, 146 будинків – прямим влучанням, а це близько 59 тисяч квартир.

Читайте також:

Залишились без житла: на що можуть претендувати жителі розбомбленого гуртожитку на ЗАЗі

На початок