На Хмельниччині районна лікарня працює в режимі самоізоляції

На Хмельниччині районна лікарня працює в режимі самоізоляції

На Хмельниччині районна лікарня працює в режимі самоізоляції
. ЦГЗ МОЗ України

Чемеровецька районна центральна лікарня працює в режимі самоізоляції. Про це Суспільному розповідає перший заступник голови Хмельницької обласної адміністрації Роман Примуш.

За його словами, наразі лікарня не приймає нових хворих, а увесь персонал та хворі, які знаходяться у лікарні, ізольовані. Медперсонал лікарні уже першу добу провів у лікарні, не покидаючи її, додає Роман Примуш.

«Зараз у них відібрані проби. Частина з них вже пройшли тестування, інша частина ще проходить тестування. Після цього, якщо будуть підтверджені негативні результати досліджень, то частина хворих, за можливістю, буде переведена на амбулаторне лікування, якщо по лікарям та сама ситуація буде, ми зможемо тоді перевести в режим нормальної роботи закладу».

Режим ізоляції в Чемеровецькій райлікарні триватиме доти, поки не будуть відомі результати аналізів усіх медичних працівників лікарні та усіх хворих, які там наразі знаходяться. На сьогодні відібрано 88 зразків, які направлені до Хмельницького обласного лабораторного центру на ПЛР-тестування. 48 зразків уже було протестовано та виявлено 9 хворих на COVID-19 – 8 медпрацівників лікарні та одна з числа хворих, що лікувалася в лікарні від пневмонії.

Щодо повного закриття лікарні, то поки питання так не стоїть, продовжує Роман Примуш.

«Ми не можемо, бо там пацієнти є. Допоки там є пацієнти, з ними хтось має працювати. Як тільки ми будемо знати, що пацієнти усі не хворі на COVID-19, зможемо проводити роботу в плані відправлення їх на амбулаторне лікування, або переведення в інші заклади, якщо у цьому буде потреба. Але зараз ми не можемо закрити лікарню просто так, бо тут є процес, який не можна зупинити».

За словами Романа Примуша, у будь-якому випадку протягом 14 днів Чемеровецька райлікарня точно не прийматиме нових хворих. Усі хворі з Чемеровецького району, які потребуватимуть госпіталізації, направлятимуться у найближчі районні лікарні.

На початок