Російські спеціалісти почали навчальні тренування з безпілотниками в Ірані — CNN

Російські спеціалісти почали навчальні тренування з безпілотниками в Ірані — CNN

Російські спеціалісти почали навчальні тренування з безпілотниками в Ірані — CNN
. Тегеран. Фото: Morteza Nikoubazl/NurPhoto via Getty Images

США вважають, що кілька тижнів тому російські спеціалісти розпочали навчальні тренування з безпілотниками в Ірані і це є останньою ознакою того, що Росія має намір їх придбати, повідомляє CNN.

"Протягом останніх кількох тижнів російські офіційні особи проводять навчання в Ірані в рамках угоди про передачу БпЛА з Ірану в Росію", — сказав телеканалу неназваний американський чиновник.

В CNN зазначили, що з червня російська делегація принаймні двічі відвідувала аеродром в Ірані, для вивчення бойових безпілотників.

За інформацією представників уряду США, у червні на аеродромі Кашан на південь від Тегерана Іран провів для Росії демонстрацію безпілотників Shahed-191 і Shahed-129. Зазначається, що обидва типи безпілотників здатні нести високоточні ракети.

Що відомо

  • 12 липня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Іран має намір продати Росії сотні безпілотників, які вона зможе використовувати у війні проти України. За його словами, поки що неясно, чи надав Іран вже якісь безпілотники Росії, але наголосив, що у США є інформація, яка свідчить про те, що Іран готується навчити війська РФ використовувати дрони вже цього місяця.
  • Представник Держдепу Нед Прайс заявив, що США запровадять нові санкції проти Ірану, якщо Тегеран передасть російській армії свої безпілотники.
  • У вівторок, 9 серпня, Росія запустила в космос супутник дистанційного зондування з космодрому Байконур в Казахстані.
  • The Washington Post із посиланням на власні джерела повідомила, що Росія планує застосувати іранський супутник-шпигун, який вона має запустити 9 серпня, у власних інтересах проти України. У Космічному агентстві Ірану заявили, що Росія не матиме можливості отримувати дані з їхнього супутника.

Читайте також

Зерно, газ і відведення військ. Про що говорив Путін в Ірані

"Треба розглядати Іран як партнера" — посол України в Тегерані про візит Путіна, іранські безпілотники та пальне

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок