Переселенці з Сєвєродонецька зробили в Дніпрі шелтер для жителів Донбасу

Переселенці з Сєвєродонецька зробили в Дніпрі шелтер для жителів Донбасу

Переселенці з Сєвєродонецька зробили в Дніпрі шелтер для жителів Донбасу
. Суспільне

Прихисток для переселенців у Дніпрі облаштовують сєвєродонецькі благодійники. Винайняли будинок і розселяють там людей з Донбасу, які тікають від війни. Зараз в шелтері розмістили 17 людей, з них п'ятеро дітей.

Трирічний Тимофій проходить лікування, у нього зламана ніжка. До Дніпра він з родиною переїхав з Костянтинівки.

"Прилітає в будинки, дуже страшно знаходитись. Діти в мене досі не можуть відійти від вибухів. У старшого сина одразу рефлекс, Кирило будить, всі в коридор, швидко, швидко. Бувало так, що цілими днями були в коридорі, тому що дуже небезпечно", – розказує Суспільному переселенка з Костянтинівки Лілія.

Переселенці з Сєвєродонецька зробили в Дніпрі шелтер для жителів Донбасу
Сім’я Лілії з Костянтинівки знайшла прихисток у волонтерському шелтері в Дніпрі. Суспільне

Живе тут і Юрій з Часів Яру. Каже, його будинок за 800 метрів від багатоповерхівки, в якій російський снаряд вбив десятки людей.

"Гуртожиток рознесло, діти маленькі. Дев'ятирічний хлопець у нас, його звуть Ілля. Його друга дістали з-під уламків вже мертвого на п’яту добу. Це нас спонукало (виїхати, прим. авт.)", – говорить Юрій.

Шелтер працює місяць, організували його переселенці з Сєвєродонецька.

"Возили гуманітарну допомогу в Луганську область, евакуювали людей звідти, безпосередньо з міст Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ. Потім евакуація з тих регіонів завершилась. Гостро постало питання розміщення цих людей. Придумали ось такий будинок, шелтер. Розміщуємо тут їх безкоштовно, годуємо, надаємо житло на довгий строк", – пояснює директор благодійної організації “Регіон 13” Євген Дубовіков.

Наразі шелтер приймає евакуйованих з Донеччини. Зараз тут 17 людей, з них п'ятеро дітей. Євген Дубовіков каже, що мало бути набагато більше, але зараз немає ресурсів: ліжок, матраців, куди розміщувати людей. Займають пошуком донорів, організацій, які готові будуть допомогти. За словами директора, цей шелтер зможе прийняти до 80 людей.

Що відомо

Переселенець з Маріуполя відкрив у Дніпрі шелтер для тих, хто тікає від війни

Жителі Лисичанська відкрили у Дніпрі транзитний притулок для переселенців

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок