Київські митники викрили схему ввезення 86 тонн російського скла

Київські митники викрили схему ввезення 86 тонн російського скла

Київські митники викрили схему ввезення 86 тонн російського скла
. Фото: Державна митна служба/Telegram

Київські митники виявили 86 тонн листкового скла російського виробництва. Країну-виробника товару намагалися приховати польським маркуванням. Про це повідомляє Державна митна служби.

Зазначається, що чотири партії товару листового скла надійшли з Європи на адресу київського підприємства. За наданими митниці документами, товар нібито вироблено у Польщі, про що свідчило і маркування на самому товарі. Однак, під час митного огляду, в кожній з цих партій інспектори Київської митниці виявили по кілька упаковок з іншим маркуванням, під яким раніше на адресу цього ж підприємства здійснювалися поставки з території Російської Федерації. А ще митники помітили, що на решті ящиків, поряд з маркуванням польського виробника наявні ознаки видалення попереднього маркування, йдеться у повідомленні. Також столичні митники звернулися до польської компанії, яка за документами значиться виробником цього скла. У відповідь польський виробник запевнив, що дані товари ним не вироблялися і не відправлялися, а свою продукцію маркують в інший спосіб.

Київська митниця склала протокол про порушення митних правил за ст. 483Тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України. Митного кодексу. А скло, як предмет правопорушення, вилучено до рішення суду.

Що відомо

  • Столичні митники знищили 10 партій контрафактної продукції Apple, яку намагалися ввезти в Україну. Процедура відбулась за участі представника правовласника торгової марки.
  • Раніше київська митниця передала на потреби ЗСУ конфісковану систему широкосмугового інтернету Starlink. Її виявили в посилці, що надійшла зі США.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 167. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок