Найкращий в Україні: як рівненський зоопарк відзначив 40-річчя

Найкращий в Україні: як рівненський зоопарк відзначив 40-річчя

Найкращий в Україні: як рівненський зоопарк відзначив 40-річчя
. Фото: Суспільне Рівне

Рівненський зоопарк назвали найкращим в Україні, про це сказав президент Асоціації зоопарків України Володимир Топчій під час круглого столу, присвяченого 40-річчю рівненської установи. На ювілей завітали 14 директорів зоопарків з усієї України.

З нагоди 40-річного ювілею на території Рівненського зоопарку жодних урочистостей не проводили. Круглу дату його працівники відзначили у компанії директорів аналогічних закладів. Через умови воєнного часу деякі з них вимушені були евакуювати своїх тварин, зокрема, і до Рівного.

зоопарк
Фото: Суспільне Рівне

"Приїхали на 40 років привітати Рівненський зоопарк, привітати директора, всіх працівників, провідати наших підопічних. Тішимося, що тут спокійно, тут безпечно на сьогодні і мешканцям Рівненського зоопарку, і нашим тваринкам, які приїхали", — зазначив директор харківського "Фельдман-екопарку" Віталій Ільченко.

"Я думаю, що це сьогодні найкращий зоопарк України. Ті умови, в яких утримуються тварини — це заслуговує повагу. Мало який зоопарк в Україні має таку територію, таке різноманіття тварин, рідких, цінних, занесених до Червоної книги. Це непросто", — так вважає президент Асоціації зоопарків України Володимир Топчій.

Директори українських зоологічних парків обговорили способи розв'язання проблем зоопарків, які через умови воєнного часу зосталися без значної кількості відвідувачів і мають складнощі з підготовкою до зимового періоду. За словами директора Рівненського зоопарку Олега Павлюка, заклад така проблема оминула.

зоопарк
Фото: Суспільне Рівне

"На щастя, у нас не виправдалися наші думки стосовно того, що у нас буде зменшена кількість відвідувачів. Відвідувачів багато, навіть на якийсь відсоток внаслідок вимушено переміщених їх стало трохи більше. Ми маємо якісь кошти, намагаємося акумулювати на зимовий період. Ніхто не знає, яка буде зима, будемо міняти газові котли на твердопаливні", — говорить Олег Павлюк.

зоопарк
Фото: Суспільне Рівне

Напередодні ювілею Рівненського зоопарку тут відкрили новий вольєр для єнотів-полоскунів, евакуйованих з Дніпра, тож у тварин суттєво побільшало простору.

Читайте також

  • У Рівне з Харківщини евакуювали рідкісних приматів. Як живуть гібони та капуцини
  • У Рівненський зоопарк привезли вісім альпак, 16 мавп та 20 єнотів.
  • Друге подібне в країні: у зоопарку Рівного створюють філію Центру реабілітації рукокрилих

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок