На Хмельниччині зафіксували спалах на COVID-19

На Хмельниччині зафіксували спалах на COVID-19

На Хмельниччині зафіксували спалах на COVID-19
.

У Чемеровецькому районі зафіксовано перший в області випадок спалаху COVID-19 на базі районної лікарні. Там коронавірусну інфекцію виявили та лабораторно підтвердили у 8 медиків. Про це сьогодні на брифінгу розповів перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

За його словами, до цього в області фіксувалися випадки лише сімейного вогнища захворювання. Роман Примуш оцінює ситуацію на Чемеровеччині, як серйозну. Каже, що увесь медперсонал, що контактував із двома хворими на пневмонію жінками, у яких підтвердили COVID-19, буде протестований.

"Пропрацьовуємо усіх, хто контактував з хворими. Вже з 48 проведених досліджень ми маємо 8 підтверджених випадків".

Від кого могла інфікуватися перша хвора на COVID-19 жінка з Чемеровецького району, досі не відомо, каже Роман Примуш

Чемеровецька райлікарня поки працює, каже Роман Примуш. Додає: сьогодні на засіданні обласної комісії з надзвичайної ситуації буде розглядатися питання, чи потрібно наразі закривати лікарню чи вона може працювати з урахуванням проведених там заходів безпеки

"Ми приймемо ряд рішень необхідних для проведення комплексного вирішення ситуації по лікарні це зокрема буде стосуватися тестування хворих, які там знаходяться, це буде стосуватися тестування медичного персоналу і це буде стосуватися проведення, графіків проведення дезінфекцій і виведення фактично лікарні в можливість роботи в нормальному режимі."

На початок