Після артобстрілу Харкова розміновують Павлове Поле, пошкоджене житло — Терехов

Після артобстрілу Харкова розміновують Павлове Поле, пошкоджене житло — Терехов

Оновлено
Після артобстрілу Харкова розміновують Павлове Поле, пошкоджене житло — Терехов
. Суспільне Харків

Після артобстрілу Харкова ввечері 4 серпня на території Павлового Поля рятувальники розміновують територію від частин снарядів, що не розірвалися.

Про це о 22:34 повідомив Харківській міський голова Ігор Терехов.

"Під потужним обстрілом — Павлове Поле. Біля одного з ринків рятувальники зараз працюють над розмінуванням головки подарунка, що прилетів. Одна людина на Полях поранена — забрала швидка. Пошкоджена інфраструктура одного з житлових будинків", — йдеться у повідомленні міського голови.

Пізніше мер уточнив, що під удар потрапила велика частина Павлового Поля. Окрім будинків, пошкоджені навчальні заклади. Рятувальники знаходять боєголовки, що не розірвалися.

Після обстрілу харків'яни у соцмережах публікують фото вікон, розбитих уламками снарядів.

Вікна розбиті у багатьох квартирах, повідомив міський голова. Він закликає жителів міста бути в укриттях та дотримуватися правила двох стін: "Прошу всіх залишатися в укриттях та бути максимально обережними".

На думку мера, обстріл спального району, де немає військових об'єктів — черговий акт знищення та залякування харків'ян.

Стан поранених

Усі троє поранених потребують оперативних втручань, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його словами, шпиталізовані двоє чоловіків та жінка.

Що відомо

  • Російська армія ввечері 4 серпня вдарила з артилерії по Харкову за кілька хвилин до комендантської години. О 21:46 у Харкові оголосили повітряну тривогу, о 21:52 у Харкові пролунали вибухи, з 21:52 харків'ян попередили про загрозу артобстрілу. Ще одну серію вибухів жителі міста чули після 22:00. Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, окупанти завдали ударів по Шевченківському та Індустріальному районах міста: "Є попередня інформація про трьох постраждалих".
  • 3 серпня представники влади у Харкові, посилаючись на дані розвідки, повідомили про ймовірне посилення російських обстрілів міста і закликали харків'ян неухильно дослухатися сигналів повітряної тривоги.
На початок