У Чернігові розпочався суд над двома росіянами, яких підозрюють у спробі зґвалтування та у знущанні з родини

У Чернігові розпочався суд над двома росіянами, яких підозрюють у спробі зґвалтування та у знущанні з родини

У Чернігові розпочався суд над двома росіянами, яких підозрюють у спробі зґвалтування та у знущанні з родини
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Розпочався судовий процес у справі двох російських військовослужбовців, яких підозрюють у знущанні з родини на Чернігівщині та спробі зґвалтування. У Новозаводському районному суді міста сьогодні, 3 серпня, мало відбутися підготовче засідання, але його відклали.

"З причин відсутності відомостей про повідомлення про час і місце судового засідання обвинувачених Кулієва і Чудіна. Враховуючи особливий порядок розгляду справи, суд зобов’язує сторони обвинувачення здійснити повідомлення про виклик обвинувачених у наступне судове засідання", – сказав суддя Володимир Павлов.

Суддя Володимир Павлов
Суддя Володимир Павлов. ФОТО: Суспільне Чернігів

Наступне засідання призначили на 24 серпня.

"Прокуратура зобов'язується здійснити публікацію у газеті "Урядовий кур’єр" до виклику на наступне судове засідання. Це буде вважатися, як належним чином повідомлено", – розповів прокурор Ігор Кондратюк.

Прокурор Ігор Кондратюк
Прокурор Ігор Кондратюк. ФОТО: Суспільне Чернігів

Нагадаємо, російських військовослужбовців: Андрія Чудіна та Руслана Кулієва опізнав на фото потерпілий у справі.

Підозрювані росіяни
Підозрювані росіяни. ФОТО: Суспільне Чернігів

Хлопець розповів Суспільному, що опинився в окупації разом з бабусею і молодшою сестрою. В їхньому будинку розмістився цілий підрозділ окупантів. Хлопця били і виганяли ночувати на вулицю у мороз, а до дівчини чіплялися і намагалися зґвалтувати. Розповісти про це наважилися, коли російські війська залишили регіон.

"Отак брав і казав, якщо ти будеш кричати, коли я буду до тебе домагатися, то я тобі скручу шию, а якщо ти мені не даси добровільно, будеш кричати, я вб’ю бабу і брата, і тебе всі зґвалтують. Ще він мені казав, ти або даєш, або я тебе пристрелю", – розповідала Суспільному потерпіла.

Потерпіла
Потерпіла. ФОТО: Суспільне Чернігів

"В хаті стріляв, на кухні та на подвір’ї. В кімнаті лякав мене мухою – ручним гранатометом. Направляв на мене і каже, зараз стрельну. Я стою посміхаюся, він ставить питання – чому ти посміхаєшся, кажу, тому що, якщо ви тут стрельнете, і мене, і вас не буде", – говорив потерпілий Олександр.

Потерпілий Олександр
Потерпілий Олександр. ФОТО: Суспільне Чернігів

Зазначимо, це перший зафіксований випадок сексуального насилля в окупованому населеному пункті на Чернігівщині, в якому підозрюють російського військового. Справу Кулієва та Чудіна розглядатимуть заочно, тобто без їхньої участі. За жорстоке поводження із цивільним населенням під час війни росіяни можуть отримати строк від 8 до 12 років ув’язнення.

Як повідомляло Суспільне раніше, де зараз перебувають підозрювані, в прокуратурі сказати не можуть. Не виключено, що вони продовжують воювати на території України. Повістки про виклик до Чернігівської обласної прокуратури на кінець червня опубліковані на сайті.

Читайте також:

На Чернігівщині 16-річну дівчину домагався російський солдат

На початок