У Туреччину прибув перший корабель з українським продовольством

У Туреччину прибув перший корабель з українським продовольством

У Туреччину прибув перший корабель з українським продовольством
. Балкер з українським зерном. Фото: Міноборони Туреччини

До Стамбула прибув перший корабель з українським продовольством Razoni — він має пройти перевірку, а далі продовжить свій шлях до порту Триполі у Лівані.

"Суховантаж Razoni, завантажений в Одесі, вчора вирушив з українського порту, досяг входу в Чорне море з протоки Босфор і став на якір у визначеному місці прибуття", – йдеться в повідомленні Міноборони Туреччини", — повідомили в Міноборони Туреччини.

Тепер корабель має пройти інспекцію спільною контрольною групою. Після огляду судно доставить вантаж з 26 тисячами тонн кукурудзи в порт Тріполі в Лівані.

Що відомо

  • Перше судно Razoni з розблокованим українським зерном вирушило 1 серпня з Одеського порту до ліванського порту Триполі. На борту суховантажника, що рухатиметься коридором безпеки, 26 тисяч тонн української кукурудзи.
  • Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш привітав вихід з Одеського порту судна із вантажем кукурудзи, зазначивши, що відновити експорт української агропродукції вдалося завдяки зусиллям координаційного центру, створеного за участі ООН.
  • 22 липня у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду, яка стосується розблокування портів та вивезення українського зерна. Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала Росія.
  • 23 липня росіяни атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". У ньому знаходилось зерно, яке мали відправити на експорт
  • Через морські коридори з трьох портів Одещини планують вивозити три мільйони тонн української агропродукції щомісяця

Читайте також

"Ми все одно остерігаємося провокацій" — очільник аграрної конфедерації про початок вивозу зерна з портів України

Вихід з українського порту судна з зерном став кроком до подолання глобальної кризи — Єврокомісія

Висновки робити зарано, але є позитивний сигнал: Зеленський прокоментував перший комерційний рейс із порту Одеси

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок