Миколаївська лікарня швидкої медичної допомоги надаватиме послуги частково

Миколаївська лікарня швидкої медичної допомоги надаватиме послуги частково

Миколаївська лікарня швидкої медичної допомоги надаватиме послуги частково
. Фото: Єлизавета Кротик

В Миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги працюватиме ургентна чергова служба. Це необхідно на той випадок, якщо хтось з пацієнтів не знає, що лікарня тимчасово не функціонує. Лікарі надаватимуть допомогу та скеровуватимуть до найближчих закладів відповідно до діагнозу.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

"Мінімальна кількість лікарів буде приймати всіх пацієнтів, які туди звертаються, у разі необхідності надавати необхідну допомогу на місці та скеровувати в той заклад, який приймає пацієнтів відповідно до діагнозу. Наказ по управлінню виданий, всі лікарні міста працюють в штатному режимі. Ми їх підсилили фахівцями з лікарні швидкої медичної допомоги з відділень, що були переведені", — розповіла Ірина Шамрай.

За її словами, проблем із наданням медичної допомоги станом на 2 серпня у місті немає. В Миколаєві функціонують дев'ять лікарень.

"Всі, кому необхідно, звертаються в плановому порядку до свого сімейного лікаря. Центри первинної медико-санітарної допомоги Миколаєва працюють в штатному режимі, щеплення відбуваються. Стаціонари міста приймають пацієнтів, які до цього лікувалися в ЛШМД, весь спектр медичної допомоги — хірургічна, ургентна, при нейротравмі тощо", — говорить начальниця управління.

За словами Ірини Шамрай, екіпажі швидкої допомоги направляють пацієнтів до медзакладів міста в залежності від діагнозу та відповідно до наказу управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради.

Що відомо

  • Лікарня швидкої медичної допомоги тимчасово не працюватиме. Внаслідок обстрілу в ніч проти першого серпня будівля пошкоджена, зруйновано травмпункт. Необхідний час, щоб розібрати завали. Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок