"Рука, яка дає, не бідніє". Пасічники Печеніжинської громади передали 50 л меду фонду підтримки бригади "Едельвейс"

"Рука, яка дає, не бідніє". Пасічники Печеніжинської громади передали 50 л меду фонду підтримки бригади "Едельвейс"

"Рука, яка дає, не бідніє". Пасічники Печеніжинської громади передали 50 л меду фонду підтримки бригади "Едельвейс"
. Фото: Facebook/Фонд підтримки гірсько - штурмової бригади "Едельвейс"

Асоціація пасічників Печеніжинської громади, що на Прикарпатті, передала 50 л меду волонтерам фонду підтримки гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". Про це Суспільному розповів голова громади Ігор Довірак.

За його словами, на території громади є приблизно 40 пасічників. Асоціацію бджолярів зареєстрували у 2006 році. Коли почалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну, печеніжинські пасічники створили групу для допомоги ЗСУ. Вирішують різні потреби українських військових, але переважно допомагають медом.

Асоціацію печеніжинських пасічників очолює Микола Копильців, який живе у селі Рунгури.

Він розповів Суспільному: "Ми дали 50 л "десятці". А ще маємо 40 л меду. Його нашим воїнам передасть Ігор Довірак під час поїздки на передову. Допомагатимемо й надалі. Рука, яка дає, не бідніє".

20 л меду, які передали волонтерам "едельвейсів", відвезуть на фронт. Решту — 30 л — використають для виготовлення енергетичних батончиків, написали на Facebook-сторінці фонду підтримки гірсько-штурмової бригади "Едельвейс".

Микола Копильців підтримує українських військових з 2014 року. Відправляє їм амуніцію, одіяла і продукцію бджільництва.

"Мій син воює з 2014 року. Пройшов Іловайськ, Волноваху. Коли почалося повномасштабне вторгнення, він мав бронь на роботі, двох малих дітей і перебував на той час за кордоном. Але повернувся, переночував вдома і пішов у військкомат у Франківськ" — каже Микола Копильців.

А ще син Миколи привіз із Німеччини бус, чотири бронежилети і чотири каски від волонтерів. Віддав їх іншим військовим. Сам поїхав на передову без "броніка" і каски.

"Йому потім придбали амуніцію. Він так сказав: "Якщо я не піду воювати, вони прийдуть сюди. А тут у мене — дружина, двоє дітей і ви — батьки". М@скаля ми ненавидимо здавна. Мої батьки були частково репресовані", — розповідає Микола Копильців.

Його син зараз — на передовій, він — командир роти.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок