У Сумах відновлюють найбільшу в Україні вишиванку на тротуарній плитці

У Сумах відновлюють найбільшу в Україні вишиванку на тротуарній плитці

У Сумах відновлюють найбільшу в Україні вишиванку на тротуарній плитці
. Суспільне Суми

У Сумах 29 липня почали відновлювати найбільшу в Україні вишиванку на тротуарній плитці. Кошти на це збирали велопробігом.

"У цьому році спільно з містянами, які долучилися до нашого благодійного велопробігу "ВелоЛайф", було зібрано певну суму коштів. Нам сумські підприємці дали фарби і ми відновлюємо її", — говорить заступниця директора Агенції промоції "Суми" Ольга Скрипник.

вишиванка суми
Суспільне Суми

Навіщо Сумам ця вишиванка, пояснює директорка Агенції промоції "Суми" Юлія Левченко: "Показати свою ідентичність, щоб долучити сум’ян до нашої української культури. Це було важливо тоді, це важливо зараз. Тому ми вирішили відновити цю вишиванку, щоб показати, що Суми – це українське місто".

Два тижні тому у Агенції промоції відкрили онлайн-форму, у якій зареєструвались 102 волонтери. На Соборну прийшли дорослі та діти.

вишиванка суми
Суспільне Суми

"Мені це подобається. Я дуже задоволена, що у нас є таке у Сумах", — каже учасниця акції Еліна Борздіна.

"Я дуже пишаюсь, що найбільша вишиванка саме в нашому місті. І взагалі – брати участь у такій роботі це дуже круто, це дуже надихає. Особливо в такий час", — каже учасниця акції Ліза Смертюк.

Перехожі говорять: такий проєкт надихає на перемоги.

"Нам потрібно. Це — наша гордість, наша сила, наша краса", — говорить сумчанин Ігор Кириченко.

"Я вважаю що це дуже потрібно. Ми поспішаємо, вибачте", — каже сумчанка Оксана.

"Щоб красиво було, щоб Україна була. Щоб ми жили, раділи. Щоб перемога швидше прийшла до нас. Щоб все було добре", — розповідає сумчанка Надія Горобець.

Близько трьох десятків волонтерів розпочали малювати вишиванку. Роботи планували завершити в суботу, проте впорались з цим за день. І вже сьогодні Соборна "вдягнута" в оновлену "вишиванку".

Що відомо

  • У травні 2015 року на вулиці Соборній в центрі Сум з’явилась найбільша в Україні "вишиванка", намальована на тротуарній плитці. Довжина її склала 473 метри 80 сантиметрів. Тоді цей стріт-арт було внесено до Книги рекордів України.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок