У Сумах родинам 14 військовослужбовців вручили ордени "За мужність" посмертно

У Сумах родинам 14 військовослужбовців вручили ордени "За мужність" посмертно

У Сумах родинам 14 військовослужбовців вручили ордени "За мужність" посмертно
. Суспільне Суми

У Сумах у День державності України, 28 липня, родинам 14 військовослужбовців вручили ордени "За мужність" посмертно. Зустріч із рідними загиблих воїнів розпочали хвилиною мовчання.

нагороди суми
Суспільне Суми

Нагороду за свого сина отримали батьки загиблого капітана 3-го рангу Руслана Таранченка. Мама Тетяна розповідає: син закінчив військову академію в Одесі, з 2014 року служив на морському тральнику "Черкаси", був заступником командира. Загинув військовий 24 лютого від ракетного удару по Очакову.

"Визнання того, що він загинув недаремно, за свою країну і він дійсно її достойний. Краще б він її сам отримав — ту нагороду. Це дуже тяжко, майже неможливо витримати, але маємо те, що маємо. Ми ніколи не соромились за вчинки свого сина, він завжди був достойним сином України", — говорить мати загиблого Тетяна Таранченко.

нагороди суми
Суспільне Суми

24 лютого у Конотопі загинув і син пані Лариси – Сергій Балашов. Жінка розповідає: одним з перших син пішов воювати добровольцем у 2014 році. Через три роки повернувся до цивільного життя, а у 2019 році знову підписав контракт із ЗСУ.

"Я йду за батьківщину. Лише він питав у батька – "Пап, я не розумію, ти – росіянин, я вже ж в Україні живу, а він каже – батьківщина одна, де ти народився, там і батьківщина. Вчився, хлопець дуже старанний, дуже старанна була дитина. І сім’янин був хороший, дітки його дуже любили", — каже мати загиблого Лариса Балашова.

нагороди суми
Суспільне Суми

Кожен із загиблих, хто отримав ці нагороди, говорить заступник військового комісара обласного центру комплектування Євген Варламов, відзначився під час виконання бойових завдань та несення служби.

"Ми мали змогу вручити державні нагороди сім’ям загиблих героїв, які ціною власного життя виборювали незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Ми повинні весь час пам`ятати цих героїв, згадувати родини, допомагати і підтримувати в цей нелегкий для країни час", — розповідає він.

Втрати Сумщини

  • У Сумах поховають українського захисника Павла Ручку.
  • У Сумах попрощалися із загиблим військовим Артемом Крючковим.
  • У Сумах поховали старшого солдата Сергія Велієва, який загинув на війні.
  • У Бурині на Сумщині поховали солдата Миколу Білоуса, який загинув під Харковом.
  • 17 липня загинув Роман Солоха з Буринської громади.
  • В боях з військами РФ в березні 2022 року загинули троє захисників з Буринщини - Владислав Сєрік, Олександр Базарний та Олександр Бойченко.
  • 18 березня у боях з військовими РФ загинув старший сержант Анатолій Короткий з Глухова.
  • У березні також загинув прикордонник Олександр Вашук з Глухова.
  • Загинув військовослужбовець з Шостки Вадим Хроменко.
  • У Щасті загинув військовий з Сумщини Віталій Абрамчук.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок