УЄФА відкрила справу проти "Фенербахче" через скандування фанів імені Путіна: що про це відомо

УЄФА відкрила справу проти "Фенербахче" через скандування фанів імені Путіна: що про це відомо

УЄФА відкрила справу проти "Фенербахче" через скандування фанів імені Путіна: що про це відомо
. ФК "Динамо"

Турецький клуб вже приніс вибачення за дії вболівальників, але може отримати покарання від УЄФА.

УЄФА відкрила дисциплінарне провадження проти "Фенербахче" через поведінку турецьких фанів під час матчу-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Про це повідомляється у пресрелізі організації.

"Динамо" здобуло перемогу над "Фенербахче" у додатковий час матчу з рахунком 2:1. Однак сам матч пройшов зі скандалом: турецькі вболівальники скандували ім'я та прізвище президента Росії Владіміра Путіна після епізоду з забитим м'ячем киян.

Читайте також: Фани "Фенербахче" скандували ім'я Путіна під час матчу з "Динамо". Луческу у відповідь не прийшов на пресконференцію

Першим на поведінку турецьких фанів відреагував головний тренер "Динамо" Мірча Луческу. Румунський тренер проігнорував пресконференцію після матчу, звернувши увагу, що засмучений подібною поведінкою вболівальників "Фенербахче".

Тепер ж інцидент під час матчу "Фенербахче" - "Динамо" буде розглянутий дисциплінарним комітетом УЄФА. Коли саме буде розглянута справа - не повідомляється.

У "Фенербахче" вже відреагували на поведінку своїх вболівальників. У заяві турецького клубу вказано, що скандування фанів не відповідають цінностям, які пропагує "Фенербахче" та нагадали, що були одними з тих, хто відгукнувся на ідею благодійних матчів, які організували "Динамо" та "Шахтар" у квітні.

"Наш клуб був першим, хто відреагував на початок війни 24 лютого 2022 року. Ми б хотіли наголосити ще раз, що наш мессадж, який ми поширюємо усіма можливими каналами, полягає у тому, що війна - це не хоробрість, а боягузтво", - сказано у заяві "Фенербахче".

Як відреагували в Україні на скандування фанів "Фенербахче"?

  • "Ми не зрозуміємо слів підтримки російського вбивці та агресора, який вільно вбиває українців та руйнує нашу країну. Навіть футбол, який так люблять у Туреччині, має свої межі" (Василь Бондар, посол України в Туреччині).
  • "Весь цивілізований світ підтримує Україну, а фани "Фенербахче" підтримують путлера, який чинить геноцид українців" (Артем Кравець, ексфорвард "Динамо").
  • "У матчі кваліфікації Ліги чемпіонів вболівальники "Фенербахче" скандували ім'я президента Росії Владіміра Путіна, а вболівальники київського "Динамо" - ЗСУ. ЗСУ перемогли Владіміра Путіна на турецькому полі з рахунком 2:1. Надавали стусанів в Туреччині, надають і в Україні. Радимо турецьким фанатам бути на стороні переможців" (Олег Ніколенко, речник МЗС України).

Що відомо

  • Завдяки перемозі "Динамо" гарантувало собі груповий раунд єврокубків. У разі вильоту у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів, кияни автоматично потраплять у групу Ліги Європи.
Читайте також: "Динамо" гарантувало собі місце в груповому раунді єврокубків: куди можуть вийти кияни
  • "Фенербахче" продовжить виступи в єврокубках у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи. Суперником турецької команди на цій стадії стане чеський "Словацко".
На початок