Як живуть евакуйовані тварини у Хмельницькому

Як живуть евакуйовані тварини у Хмельницькому

Як живуть евакуйовані тварини у Хмельницькому
. Фото: Суспільне Хмельницький

Африканським биком і самицею верблюда з маленькою самочкою поповнився реабілітаційний центр для диких тварин у Хмельницькому. Всього з початку повномасштабного вторгнення центр прийняв десять великих тварин.

Про це Суспільному розповів директор реабілітаційного центру для диких тварин Сергій Пальохін.

У центрі вперше. Вражений різноманіттю та кількістю тварин, розповідає вимушений переселенець з Херсону Олександр: «Враження досить такі добрі, в Хмельницькому більше такого ніде я не бачив. Є різні тварини, верблюд навіть є. Дуже гарно».

Самиця верблюда з маленькою самочкою у хмельницькому реабілітаційному центрі для диких тварин.
Самиця верблюда з маленькою самочкою у хмельницькому реабілітаційному центрі для диких тварин. Фото: Суспільне Хмельницький

Харчування тваринам вистачає, говорить доглядальниця центру Олена. У спеку тварин доводиться багато поїти.

«Води дуже багато п’ють. За день ми наливаємо коням 12 відер води. Так само якам тібецьким і верблюдам. Літрів 300 виходить в день. Дуже багато води йде», - говорить доглядальниця.

Евакуйовані тварини з "гарячих точок".
Евакуйовані тварини з "гарячих точок". Фото: Суспільне Хмельницький

Поселяємо тварин, яких евакуювали з-під обстрілів, розповідає директор реабілітаційного центру для диких тварин Сергій Пальохін: «Прихистили з початку війни близько десяти тварин: це чотири верблюди, два коні, бик африканський, ну і ще маленьких тварин багато прийняли. Ну і зараз, люди так само телефонують. З «гарячих точок» з-під обстрілів, волонтери привозять, і зараз також просять прийняти тварин».

Як розповів чоловік, наразі у центрі будують вольєри для тварин, які прибули. Але, наразі не вистачає будівельних матеріалів, додає Сергій: «Нагальна проблема в нас це цвяхи, будматеріали, дошки, шифер і метал, щоб робити накриття для вольєрів. На жаль, ми не встигаємо фізично, і фінансово. Навіть цвяхи, була одна ціна, сьогодні вже піднялася. Не встигаєш назбирати грошей, щоб купити ті будматеріали. На даний час від влади ніякої допомоги нема. Крім прохань приймати тварин».

Будують вольєри для тварин.
Будують вольєри для тварин. Фото: Суспільне Хмельницький

За словами Сергія Пальохіна, центр реабілітації для диких тварин діє в Хмельницькому впродовж 6 років. Нині тут перебуває 150 тварин.

Читайте також

  • Результати лабораторних досліджень води з хмельницького міського пляжу. Чи вже можна купатись.

Читайте нас у Telegram: новини регіону та України

Підписуйтесь на Суспільне Хмельницький у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок