На Вінниччині готують школи до офлайн навчання

На Вінниччині готують школи до офлайн навчання

На Вінниччині готують школи до офлайн навчання
. У Калинівській громаді готують до відкриття школи та садочки. Фото: Суспільне Вінниця

Школи та дитсадки Калинівської громади готують до відкриття першого вересня. Про це Суспільного розповів міський голова Василь Поліщук. Крім облаштування бомбосховищ, перекривають дахи та ремонтують класи.

Ремонтні роботи виконують батьки дітей, які навчаються в закладах. Батько однієї з учениць ліцею, що у селі Бережани, Анатолій Горупащенко ремонтує класи із початку літа. Наразі розпочав роботу у четвертому кабінеті.

"У мене тут донька вчиться. Допоміг клас зробити. Потім ще батьки попросили, щоб допоміг. Потрохи робимо ремонти", — каже Анатолій Горупащенко.

У одному із класів, де навчатимуться першокласники, ремонтні роботи завершено. Туди вже занесли меблі. За півтора місяці, оновили практично все: від стелі до підлоги, каже директор ліцею Вадим Кіт.

"Повністю зроблені стелі, освітлення, пошпакльовані стіни, пофарбовані, замінена підлога. Постелили ламінат", — говорить Вадим Кіт.

Так само мають відремонтувати ще 4 класи для середньої та старшої школи.

На Вінниччині готують школи до відкриття першого вересня
Фото: Суспільне Вінниця

Гроші на матеріали для освітніх закладів, а це майже 600 тисяч гривень, виділили з бюджету територіальної громади.

За словами очільниці місцевого відділу освіти Галини Фурманстан, школи з 15 серпня відвідає спеціальна комісія. Перевірятимуть умови для навчання та як облаштовані укриття. Навчання розпочнеться лише в тих школах, де будуть дотримані усі умови безпеки.

Читайте також

  • Показали історичні світлини вінницького Будинку офіцерів, у який влучила російська ракета
  • "Потрібно перемагати на всіх фронтах": вінницький нацгвардієць виборов бронзу на чемпіонаті з вільної боротьби
На початок