Опитування почалось: у Рівному батьки обиратимуть, чи пускати дітей до школи

Опитування почалось: у Рівному батьки обиратимуть, чи пускати дітей до школи

Опитування почалось: у Рівному батьки обиратимуть, чи пускати дітей до школи
. Фото: архів Суспільне Рівне

Батьки школярів зможуть обирати, у якому форматі навчатимуться їхні діти — онлайн чи очному. Про це 25 липня заявив начальник управління освіти Рівного Богдан Турович. Для цього класні керівники проведуть опитування серед батьків. Результати вплинуть на подальші підходи.

За словами чиновника, заклади, які мають облаштовані укриття, можуть розпочати навчання наживо, які не мають — у форматі онлайн. В управлінні освіти хочуть дізнатися, яка кількість батьків готова відправити своїх дітей до шкіл, тому класні керівники проводитимуть опитування у Viber-групах. Воно триватиме упродовж тижня з 25 липня.

"Залежно від кількості дітей, які виявлять бажання навчатися онлайн, буде визначено формат: чи це буде безпосередньо виключно школа займатися своїми дітьми, чи, у випадку великої кількості, будемо групувати школи для того, щоб виокремити класи. Наприклад, умовно, перший назбираємо клас для онлайн-навчання, чи це, можливо, буде в межах всього міста", — зауважив Богдан Турович.

Також освітянин додав, що у якості укриттів у школах можуть слугувати підвали, якщо вони належним чином побудовані та облаштовані.

"Згідно з рекомендаціями ДСНС, дозволяється використовувати приміщення як найпростіші укриття. Мова тут іде про підвальні або цокольні приміщення, які мають капітальні несучі стіни, залізобетонні перекриття. Не мають вікон, а якщо вони є, то невеликі і закладені мішками з піском. В таких приміщеннях мають бути аварійні входи і виходи, природна або механічна вентиляція, освітлення, запас води і всього іншого", — додав начальник профільного управління.

Що відомо

  • Раніше мер Олександр Третяк зазначав, що намір влади — організувати очне навчання у всіх 39 школах громади. Для цього виконком виділив 25 мільйонів гривень на облаштування укриттів. У тих закладах, де укриттів немає, розглядають можливість використовувати сховища у будівлях поряд.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок