Джонсон сподівається повернутися на посаду прем'єр-міністра Великої Британії — The Times

Джонсон сподівається повернутися на посаду прем'єр-міністра Великої Британії — The Times

ЗМІ
Джонсон сподівається повернутися на посаду прем'єр-міністра Великої Британії — The Times
. Борис Джонсон. Фото: Carl Court / Getty Images

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який подав у відставку 7 липня, має намір повернутися на цю ж посаду в майбутньому, якщо його наступник не впорається.

Про це пише The Times із посиланням на джерела в канцелярії прем'єр-міністра.

"Він думає, що прихід до влади будь-якого наступника може стати катастрофою, і за кілька років після поразки Консервативної партії на загальних виборах ми можемо повернутися сюди ж у пошуках когось, хто має достатньо динамізму, щоб знову привести партію до влади. Він вважає, що він і є та сама людина", — зазначило одне з джерел.

Читайте також: Hasta la vista, baby. Джонсон завершив фінальну промову фразою Шварценеггера з фільму "Термінатор"

Як наголошує The Times, частина консерваторів, яка допомогла змістити Джонсона, вже зіткнулася з критикою виборців. Це може позначитися на результатах на наступних парламентських виборах.

Що відомо

  • 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади правлячої Консервативної партії.
  • Джонсон один з перших лідерів, який відвідав Київ після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Перший неанонсований візит Джонсон здійснив 9 квітня. Він гуляв Хрещатиком з президентом України Володимиром Зеленським і анонсував допомогу в розмінуванні та збройну допомогу ЗСУ у боротьбі проти російської армії. Вдруге Джонсон прибув до України 17 червня. Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.
  • На посаду прем’єр-міністра та лідера Консервативної партії Великої Британії замість Бориса Джонсона, який оголосив про свою відставку, претендувало вісім кандидатів.
  • 18 липня у Великій Британії завершився другий тур виборів на посаду прем'єр-міністра країни після заяви Бориса Джонсона про свою відставку. Найбільшу кількість голосів, як і у двох попередніх турах, отримав колишній голова Мінфіну Ріші Сунак — 115 голосів. Друге і третє місце посіли колишня очільниця Міноборони Пенні Мордонт і чинна міністерка закордонних справ Ліз Трасс, вони набрали 82 та 71 голос відповідно.

Читайте також

Чим запам'ятався Джонсон українцям

Скандали, вечірки і симпатії до України. Чим запам’ятається прем’єр Джонсон і чому він врешті йде з посади

Вибори прем’єра Великої Британії: що відомо про кандидатів, які вийшли у фінал перегонів

Трасс випереджає Сунака у боротьбі за крісло прем’єра Британії — опитування

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок