Трасс випереджає Сунака у боротьбі за крісло прем’єра Британії — опитування

Трасс випереджає Сунака у боротьбі за крісло прем’єра Британії — опитування

Трасс випереджає Сунака у боротьбі за крісло прем’єра Британії — опитування
. Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс. Фото: Getty Images

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс обходить свого конкурента, колишнього очільника Казначейства королівства Ріші Сунака, у перегонах за право очолити британський уряд.

Про це свідчить опитування, проведене серед членів Консервативної партії британською міжнародною інтернет-компанією з дослідження ринку та аналізу даних YouGov. За даними аналітиків, Трасс випереджає Сунака на 24%.

"Наше перше опитування членів торі після того, як було визначено останніх двох кандидатів, показує, що Ліз Трасс випереджає Ріші Сунака на 24 бали", — йдеться у повідомленні.

Відтак бачити Трасс наступним прем'єром бажають 62% респондентів, Сунака — 38%.

Що відомо

  • 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади правлячої Консервативної партії.
  • Джонсон — один з перших лідерів, який відвідав Київ після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Перший неанонсований візит Джонсон здійснив 9 квітня. Він гуляв Хрещатиком з президентом України Володимиром Зеленським і анонсував допомогу в розмінуванні та збройну допомогу ЗСУ у боротьбі проти російської армії. Вдруге Джонсон прибув до України 17 червня.
  • Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.
  • На посаду прем’єр-міністра та лідера Консервативної партії Великої Британії замість Бориса Джонсона, який оголосив про свою відставку, претендувало вісім кандидатів.
  • 18 липня у Великій Британії завершився другий тур виборів на посаду прем'єр-міністра країни після заяви Бориса Джонсона про свою відставку. Найбільшу кількість голосів, як і у двох попередніх турах, отримав колишній голова Мінфіну Ріші Сунак — 115 голосів. Друге і третє місце посіли колишня очільниця Міноборони Пенні Мордонт і чинна міністерка закордонних справ Ліз Трасс, вони набрали 82 та 71 голос відповідно.

Читайте також

Вибори прем’єра Великої Британії: що відомо про кандидатів, які вийшли у фінал перегонів

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок