У РФ заявили, що не мають жодного стосунку до удару по Одеському порту — Міноборони Туреччини

У РФ заявили, що не мають жодного стосунку до удару по Одеському порту — Міноборони Туреччини

У РФ заявили, що не мають жодного стосунку до удару по Одеському порту — Міноборони Туреччини
. Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар. Фото: Blacksea Caspia

Російська сторона стверджує, що не має жодного відношення до ракетного удару по Одеському порту та "детально вивчає це питання".

Міністр національної оборони Хулусі Акар заявив, що турецька сторона отримала інформацію про ракетний удар по Одеському порту, після чого відбулася розмова з міністром оборони України Олексієм Резніковим і міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим. Акар також повідомив, що відбулася розмова і з російською стороною.

"Росіяни сказали нам, що вони не мають абсолютно ніякого відношення до цієї атаки, і що вони дуже уважно і детально вивчають це питання. Те, що такий інцидент стався відразу після угоди, нас дуже занепокоїла. Ми також стурбовані цим", — сказав міністр оборони Туреччини.

Він додав, що турецька сторона продовжує виконувати свої обов’язки в рамках домовленості. Міністр підкреслив, що вся світова спільнота також очікує якнайшвидшого початку впровадження угоди.

"Ми сподіваємось і бажаємо, щоб ці та подібні заходи були розпочаті якомога швидше, і бажаємо, щоб робота тривала так, як зазначено в угоді", — підсумував Акар.

Що відомо

  • 22 липня у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду, яка стосується розблокування портів та вивезення українського зерна. Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала Росія.
  • Наступного дня, 23 липня, російські військові атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". У ньому знаходилось зерно, яке мали відправити на експорт. Обстріл викликав обурення української влади та міжнародної спільноти.
  • Попри це, міністр інфраструктури заявив, що Україна продовжить підготовку до запуску експорту аграрної продукції через Чорне море.

Читайте також

Як працюватиме угода про експорт українського зерна. Інтерв'ю з представником ООН

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок