У Росії заочно взяли під варту українського журналіста Дмитра Гордона

У Росії заочно взяли під варту українського журналіста Дмитра Гордона

У Росії заочно взяли під варту українського журналіста Дмитра Гордона
. Журналіст Дмитро Гордон. Фото: УНІАН

Басманний суд Москви заочно обрав запобіжний захід українському журналістові Дмитру Гордону за звинуваченням "у поширенні фейків про ЗС РФ, екстремізм і заклики до агресивної війни". Про це повідомляє "Інтерфакс".

Суд задовольнив клопотання у обрав Гордону запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Що відомо

  • У березні Слідчий комітет РФ порушив проти Дмитра Гордона кримінальну справу про "публічні заклики до розв'язання війни, порушення ненависті та поширення фейків про російську армію". За версією слідства, Гордон в етері українського телеканалу "закликав здійснити збройний напад" на Росію та розпочати "агресивну війну з використанням ядерної зброї".
  • Також, за даними російського СК, "він публічно закликав до знищення громадян РФ" і поширював "неправдиву інформацію про бомбардування та артилерійські обстріли цивільної інфраструктури та мирних громадян", скоєних російськими військами.
  • У квітні журналіста включили до переліку організацій та фізичних осіб, яких вважають причетними до екстремістської діяльності чи тероризму.
  • 19 липня МВС РФ оголосило Гордона у розшук. Розшук ведеться у рамках кримінальної справи, проте за якою статтею вона порушена, не уточнюється. Сам Гордон заявив, що пишається цим.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок