У Росії оголосили в розшук Дмитра Гордона. Він заявив, що "немає на це нічого, окрім гордості"

У Росії оголосили в розшук Дмитра Гордона. Він заявив, що "немає на це нічого, окрім гордості"

Ексклюзивно
У Росії оголосили в розшук Дмитра Гордона. Він заявив, що "немає на це нічого, окрім гордості"
. Журналіст Дмитро Гордон. Фото: УНІАН

Російське МВС оголосило у розшук українського журналіста Дмитра Гордона. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства. Сам Гордон у коментарі Суспільному заявив, що немає на це жодної реакції, окрім гордості.

"Я служу Україні, служу народу України і є прямою загрозою для російської диктатури. І я вважаю, що карна справа проти мене в Росії і те, що Росія так збурилась - свідчить про те, що я на інформаційному фронті все роблю вірно і це свідчить про те, що кінець Росії вже незабаром. Текст підозри мені невідомий і він мені нецікавий. Нехай вони самі цим займаються, мені плювати на них", — розповів Гордон.

Він додав, що не планує нічого оскаржувати: "Буду продовжувати свою справу, викривати російських вбивць і мародерів. Я не розцінюю це як тиск, чи не тиск. Це тупа Росія, тупий Кремль, тупий Путін - усі вони є військовими злочинцями і кінець їх буде вже скоро".

Що трапилося

19 липня картка Гордона з'явилася в базі розшукуваних осіб МВС РФ 19 липня. Розшук ведеться у рамках кримінальної справи, проте за якою статтею вона порушена, не уточнюється.

У Росії оголосили в розшук Дмитра Гордона
Скріншот сторінки МВС РФ

"МВС Росії оголосило мене в розшук. Солі ще на хвіст нехай насиплють. Слава Україні!" – відреагував журналіст в Instagram.

Що відомо

  • У березні Слідчий комітет РФ порушив проти Дмитра Гордона кримінальну справу про "публічні заклики до розв'язання війни, порушення ненависті та поширення фейків про російську армію". За версією слідства, Гордон в етері українського телеканалу "закликав здійснити збройний напад" на Росію та розпочати "агресивну війну з використанням ядерної зброї".
  • Також, за даними російського СК, "він публічно закликав до знищення громадян РФ" і поширював "неправдиву інформацію про бомбардування та артилерійські обстріли цивільної інфраструктури та мирних громадян", скоєних російськими військами.
  • У квітні журналіста включили до переліку організацій та фізичних осіб, яких вважають причетними до екстремістської діяльності чи тероризму.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 146. Текстовий онлайн

Війська РФ намагаються відновити наступ на Слов'янськ — Генштаб

В Україні зросла кількість дітей-жертв війни — ОГПУ

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок