Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Суперниці виступають на іншому рівні". Бігунка Рижикова прокоментувала свій вихід у фінал ЧС-2022

"Суперниці виступають на іншому рівні". Бігунка Рижикова прокоментувала свій вихід у фінал ЧС-2022

Ексклюзивно
"Суперниці виступають на іншому рівні". Бігунка Рижикова прокоментувала свій вихід у фінал ЧС-2022
. AP Photo/Martin Meissner

Українка втретє змагатиметься за медалі світової першості.

На чемпіонаті світу з легкої атлетики визначилися фіналістки жіночого турніру з бігу на 400 метрів з бар'єрами. У півфіналі Україну представляли Анна Рижикова та Вікторія Ткачук.

Кваліфікацію Рижикова з Ткачук подолали з 10-м та 16-м найкращими результатами відповідно. Рижикова вп'яте в кар'єрі пройшла до півфіналу чемпіонатів світу на дистанції 400 м/6. Для Ткачук півфінал був дебютним.

У першому забігу стартувала Рижикова. І посіла друге місце у своїй групі з часом 54.51 секунди. Цього вистачило для виходу Анни в її третій фінал світової першості на дистанції 400 м/б.

Читайте також: Одна з двох українок пройшла до фіналу ЧС-2022 з бігу на 400 метрів з бар'єрами: результат півфіналів

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Рижикова поділилася враженнями від півфіналу та розповіла, що очікує надскладного вирішального забігу в суботу.

Що сказала Рижикова

  • Про виступ у півфіналі

"Сьогодні фізично було набагато легше, але я відчувала більше відповідальність, ніж вчора. Вчора розуміла, що якщо я пройду все за планом, то з легкістю потраплю до півфіналу. А сьогодні вже треба було викладатися на максимум, працювати, контролювати забіг, суперниць і не помилятись.

Між кваліфікацією і півфіналом було не так багато часу. Зазвичай на таких змаганнях забіги відбуваються пізно ввечері, тому весь режим дня підлаштований під це - я довго сплю, потім снідаю, розминаюся. А тут все було по-іншому, і довелося трішки перелаштувати свій режим, бо відбірні змагання були о 17-й годині, а сьогодні - о 18-й. Тому я не дуже багато спала, поснідала і не робила ніяких розминок, а о 15-й годині була вже на стадіоні і готувалася безпосередньо до півфіналу".

  • Про очікування від фіналу
"Мої основні суперниці дуже сильні і виступають, на жаль, на іншому рівні. Але це фінал, і тут може трапитися все: ми бачили сьоме місце Карстена Варгольма, який вважався беззаперечним фаворитом. І в інших видах програми було багато непередбачуваних переможців. Тому післязавтра буде новий день, будемо боротися, я буду віддавати всі сили, показувати максимум того, на що я зараз готова, і буду намагатися посісти якомога вище місце".

Хто така Рижикова

  • Анна Рижикова - 32-річна бігунка з Дніпра. Спеціалізується на бігу 400 м/б та естафетах.
  • Учасниця двох Олімпіад та бронзова медалістка Лондона-2012. Минулого року в Токіо посіла п'яте місце на 400-метрівці з бар'єрами.
  • Особистий рекорд Анни на дистанції 400 м/б - 52.96 секунди. Був встановлений на етапі Діамантової ліги в Стокгольмі у 2021 році.

Що далі

  • Субота, 23 липня. 5:50 - Чемпіонат світу. 400 м/б. Жінки (фінал)
На початок