Шмигаль доручив обрати керівника НАБУ

Шмигаль доручив обрати керівника НАБУ

Шмигаль доручив обрати керівника НАБУ
. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: Кабмін

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 19 липня доручив невідкладно організувати перше засідання конкурсної комісії з відбору керівника Національного антикорупційного бюро.

"Доручаю секретаріату Кабінету міністрів України невідкладно організувати перше засідання комісії з відбору керівника Національного антикорупційного бюро", — зазначив прем'єр.

Він додав, що президент Володимир Зеленський доручив активізувати обрання керівництва антикорупційних органів в Україні. Шмигаль також сподівається на "швидку та результативну" роботу конкурсної комісії з обрання очільника НАБУ.

Що відомо

  • Попередній очільник НАБУ Артем Ситник був призначений на цю посаду 16 квітня 2015 року указом п’ятого президента України Петра Порошенка. 16 квітня 2022 року термін його повноважень сплив і НАБУ тимчасово очолив його перший заступник Гізо Углава.
  • Конкурсна комісія 19 липня оголосила результати конкурсу на посаду керівника САП. Конкурс виграв детектив НАБУ Олександр Клименко, він набрав найбільше балів під час відбору ще у грудні 2021. Тепер кандидатуру Клименка має затвердити генпрокурор.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 146. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок