Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Завжди мріяв про медаль". Андрій Проценко прокоментував виграш "бронзи" зі стрибків у висоту на ЧС-2022

"Завжди мріяв про медаль". Андрій Проценко прокоментував виграш "бронзи" зі стрибків у висоту на ЧС-2022

Ексклюзивно
"Завжди мріяв про медаль". Андрій Проценко прокоментував виграш "бронзи" зі стрибків у висоту на ЧС-2022
. AP

Ексклюзивний коментар Андрія Проценка для Суспільне Спорт.

Україна здобула першу медаль чемпіонату світу з легкої атлетики. Її в четвертий змагальний день виграв 34-річний Андрій Проценко, лідер збірної України зі стрибків у висоту.

Проценко дебютував на рівні фіналів світової першості. В Юджині 33-річний українець вперше в кар'єрі подолав кваліфікацію, хоча раніше на етапі відбору той зупинявся шість разів.

У фіналі Андрій з першої спроби подолав позначку у 2.30 м. А вже з наступної спроби оновив власний рекорд сезону - 2.33 м. Українець зупинився на планці у 2.35 м, але у боротьбі за "бронзу" за кількістю спроб випередив олімпійського чемпіона з Італії Джанмарко Тамбері.

Читайте також: Андрій Проценко – бронзовий призер ЧС-2022 зі стрибків у висоту! Це перша медаль України

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Проценко розповів, що хотів поборотися за "золото", але і такий результат є для нього реалізацією мрії.

Що сказав Проценко

  • Про виступ на чемпіонаті світу та здобуття медалі

"Зараз емоції менші, бо дуже багато я їх виплеснув у секторі. Змагання починалися дуже важко, трохи турбував ахілл на правій нозі, хоча раніше не було з ним проблем. Але потихеньку розстрибався, знайшов свій ритм, і стрибки пішли дуже гарні. Навіть сподівався, що 2.35 метра зможу брати, а в подальшому вирішив спробувати і 2.37 метра.

Емоційно я підійшов дуже добре до спроби на 2.33, підготувався і тьфу-тьфу - все склалося і за розбігом, і за потраплянням у мах все було добре".

  • Про подальші змагання

"Попереду в мене ще етапи Діамантової ліги та чемпіонат Європи. Поки що на етап до Монако мене ще не запросили, але я сподіваюся, що все ж таки зможу там виступати".

  • Про побажання українським вболівальникам

"Українцям хочу побажати терпіння. Сподіваюся, що це все якнайшвидше закінчиться, і Європа та світ у цьому нам допоможуть, аби не відтягувати період невизначеності".

Також Андрій Проценко дав коментар для пресслужби міжнародної федерації одразу після виграшу медалі:

""Це дуже приємна винагорода за ту роботу, яка зроблена за стільки часу. Я завжди мріяв про медаль. Вона є. Хотілося ще поборотися за «золото». Спробував, але цього разу не вийшло. Ця медаль тільки завдяки тому, що є Україна, що всі українці вболівають за мене. А також завдяки тому, що наша держава сильна та непереможна".

Що відомо

  • Медаль Проценка стала для України першою на ЧС-2022. У медальному заліку українська збірна посідає 19-те місце.
  • Суспільне Спорт кілька разів упродовж сезону спілкувалося з Андрієм Проценком. Читайте тут його інтерв'ю про перший місяць життя в окупації, а тут - про виїзд з Херсонщини.
  • У ніч проти середи, 20 липня, відбудеться фінал жіночих змагань зі стрибків у висоту. Україну в ньому представлятимуть Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко.
На початок