Поховали з улюбленим ведмедиком: на Вінниччині попрощалися із загиблим від ракетного удару 8-річним Кирилом

Поховали з улюбленим ведмедиком: на Вінниччині попрощалися із загиблим від ракетного удару 8-річним Кирилом

Поховали з улюбленим ведмедиком: на Вінниччині попрощалися із загиблим від ракетного удару 8-річним Кирилом
. 18 липня у Никифорівцях на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила Пʼяхіна. Фото: Суспільне Вінниця

Сьогодні, 18 липня у Никифорівцях на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила Пʼяхіна. Він загинув внаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня. У момент вибуху хлопчик чекав своїх рідних в автомобілі, потрапив у вогняну пастку. Тіло ідентифікували за допомогою судово-медичної експертизи.

У батьків Кирило був єдиною дитиною. Після повномасштабного наступу його родина втекла з Херсону до Вінниці. Надалі планували виїхати у Молдову. У день обстрілу хлопчик поїхав до Вінниці зі своїм дядьком та бабусею, щоб зробити документи для перетину кордону.

"Бабусі потрібен був паспорт, щоб виїхати до Молдови і взяти Кирила. Пішла паспорт робити і тут бабах. Кирило був в машині і дядько був в машині. Він зараз в реанімації", — розповідає дядько хлопчика Іван.

прощання з Кирилом
Фото: Суспільне Вінниця

Ховати Кирила вирішили у селі Никифорівці Немирівської громади, адже там мешкають єдині на Вінниччині родичі. Батькам та рідним тіло хлопчика привезла волонтерка Олена Верлан.

"Була ситуація: батько втратив свідомість. Змушена була йому надавати допомогу. І тато, і мама. Зарадити ти не можеш. Ти можеш лише допомогти, щоб прийшли в свідомість...", — говорить Олена Верлан.

прощання з Кирилом
Фото: Суспільне Вінниця

Відспівали хлопчика в місцевій церкві. на прощання прийшло чи не все село. Люди приносили квіти та ставали навколішки. До труни дитині поклали м’якого ведмедика. Це, за словами мами Мар’яни, була улюблена іграшка сина.

"Ведмедик Потап, який був у Кирила, привезла бабуся. Він з ним спав. Сьогодні він іде з ним у вічний сон", — каже Олена Верлан.

прощання з Кирилом
Фото: Суспільне Вінниця

Серед тих, хто прийшов попрощатись із Кирилом — його земляки.

"Прийшли підтримати нашу родину з Херсона, яка тікала від війни. Страшний біль, скорбота. Жодна сльоза не зійде з рук, будуть відповідати" — каже виконувачка повноваженнь Херсонського міського голови Галина Лугова.

За словами рідних, Кирил любив співати. Був дуже життєрадісною дитиною. Він народився 4 липня 2014, у рік, коли Росія розпочала війну в Україні.

Що відомо

  • 14 липня, близько 11:00 російські війська вдарили крилатими ракетами по Вінниці. Під час повітряної тривоги дві ракети над областю збили сили ППО, дві — потрапили в центр міста.
  • Ракетні удари по місту завдали з акваторії Чорного моря.
  • На причетність до коригування ракетного обстрілу у Вінниці перевіряють кілька десятків людей.
  • Понад 117 травмованих отримали медичну допомогу. До травмпункту відділення невідкладної допомоги міської клінічної лікарні доставили понад 50 поранених. Стан різного ступеню важкості, розповів Суспільному начальник з медичної частини Богдан Трохименко.
  • Поліція ідентифікувала 19 із 23 загиблих внаслідок ракетних ударів по Вінниці. Серед жертв троє дітей: 4-річна дівчинка та двоє хлопчиків 7 та 8 років.
  • Унаслідок ракетного обстрілу у Вінниці 49 житлових будинків зазнали руйнувань, вони розташовані неподалік від місця теракту, що стався 14 липня. У будинках вибиті вікна, зламані двері, пошкоджені стіни та вщент зруйновані перегородки.
  • В опіковий центр Львова 17 липня транспортували гелікоптерами двох поранених внаслідок ракетного обстрілу Вінниці. Ще один пацієнт нині в дорозі. Двох людей готують до транспортування.
  • Вінничанам допомагатимуть фіксувати руйнування та збитки, що виникли після ракетного удару.

Читайте також:

  • На Вінниччині попрощалися із загиблим внаслідок ракетного обстрілу добровольцем Володимиром Даценком
  • На Вінниччині попрощалися із загиблою від ракетного удару 24-річною Катериною Гулою
  • Через ракетний удар по Вінниці загинула дружина декана Львівської музичної академії
  • У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу
На початок