Ракетний обстріл Вінниці: ідентифікували 19 із 23 загиблих

Ракетний обстріл Вінниці: ідентифікували 19 із 23 загиблих

Оновлено
Ракетний обстріл Вінниці: ідентифікували 19 із 23 загиблих
. О 9-й ранку у Вінниці продовжили аварійно-рятувальні роботи/ Суспільне Вінниця

Поліція ідентифікувала 19 із 23 загиблих внаслідок ракетних ударів по Вінниці. Серед жертв троє дітей: 4-річна дівчинка та двоє хлопчиків 7 та 8 років. Про це повідомляє Нацполіція України.

Один із хлопчиків у момент атаки проходив обстеження у медичному центрі. Він загинув разом із мамою. Інший чекав дядька в припаркованому авто та потрапив у вогняну пастку. Родича відкинуло вибуховою хвилею, він госпіталізований.

Із трьох загиблих дітей відоме ім'я лише однієї — 4-річної Лізи. Мама дівчинки в лікарні у важкому стані. Її прооперували, вона в свідомості.

14 родичів безвісти зниклих здали біологічні зразки. Проведено понад 200 співставлень ДНК. 12 із 19 ідентифікованих людей опізнали за допомогою технології швидкісного встановлення ДНК.

Безвісти зниклими досі вважаються 11 людей, повідомили в ДСНС.

Станом на 12 годину 15 липня у заклади охорони здоров'я звернулись 197 постраждалих: 110 — амбулаторно надали допомогу, 80 — залишаються на стаціонарному лікуванні. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Ракетний обстріл Вінниці: тіла двох дітей та 11 дорослих досі не ідентифікували
Фото: Суспільне Вінниця

За його словами стало відомо, що 3 ракети долетіли у Вінницю, знайдені рештки. Ще дві збили сили ППО над областю.

Щодо постраждалих будівель, одну із них знесуть. Долю іншої вирішить експертна комісія: вона підлягатиме знесенню, або ж капітальному ремонту, повідомив Тимошенко.

Ракетний обстріл Вінниці: тіла двох дітей та 11 дорослих досі не ідентифікували
Площа Перемоги у Вінниці після ракетного обстрілу 14 липня. Фото: Суспільне Вінниця

Відучора у Вінниці також працюють психологи. До Вінниці також прибули психологи-рятувальники з сусідніх Житомирщини та Черкащини. Сьогодні, 15 липня, психологи працюють із людьми у лікарні швидкої допомоги, обласному опіковому центрі, військовому госпіталі та біля бюро судово-медичної експертизи.

Ракетний обстріл Вінниці: тіла двох дітей та 11 дорослих досі не ідентифікували
Суспільне Вінниця

О 9-й ранку у Вінниці продовжили аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів, які виникли внаслідок влучання ракет.

Загиблих унаслідок ракетного обстрілу у Вінниці поховають коштом міського бюджету. Серед загиблих були не лише вінничани, а й жителі довколишніх сіл. Їх поховають за місцем проживання. Про це повідомляють у Вінницькій міський раді.

Що відомо

  • Сьогодні, 14 липня, близько 11:00 російські війська вдарили крилатими ракетами по Вінниці. Під час повітряної тривоги дві ракети над областю збили сили ППО, дві — потрапили в центр міста.
  • Ракетні удари по місту завдали з акваторії Чорного моря.
  • На причетність до коригування ракетного обстрілу у Вінниці перевіряють кілька десятків людей.
  • Понад 117 травмованих отримали медичну допомогу. До травмпункту відділення невідкладної допомоги міської клінічної лікарні доставили понад 50 поранених. Стан різного ступеню важкості, розповів Суспільному начальник з медичної частини Богдан Трохименко.
Читайте також: Через ракетний удар по Вінниці загинув учасник команди львівської співачки Роксолани

На початок