H&M остаточно припиняє бізнес в Росії

H&M остаточно припиняє бізнес в Росії

H&M остаточно припиняє бізнес в Росії
. Магазин H&M. Фото: Associated Press

Другий за величиною у світі роздрібний продавець одягу H&M заявив, що вирішив згорнути свій бізнес в Росії, приєднавшись компаній, які йдуть з країни.

Про це повідомляє Reuters.

Компанія припинила продажі в Росії на початку березня після вторгнення військ РФ в Україну. Росія була шостим за величиною ринком H&M, і компанія збільшувала кількість своїх магазинів у цій країні, одночасно скорочуючи кількість фізичних магазинів на багатьох інших ринках.

"Після ретельного розгляду ми прийшли до висновку, що в ситуації, що склалася продовжувати наш бізнес в Росії неможливо", — заявила генеральна директорка Хелена Хельмерссон.

За її словами, закриття бізнесу торкнеться 170 магазинів і каналів онлайн продажу, а також близько 6000 співробітників у Росії.

Компанія має намір тимчасово відновити в Росії роботу фізичних магазинів на обмежений проміжок часу, щоб розпродати залишки товарних запасів.

Очікується, що всі заходи зі згортання діяльності обійдуться приблизно в 191,3 млн доларів. Вся сума буде включена в результати третього кварталу як одноразові витрати.

Що відомо

  • Американська компанія з виробництва спортивного одягу Nike через три місяці після припинення своєї діяльності в Росії, оголосила про повний вихід з російського ринку.
  • Німецька компанія Wella, що є однією з провідних компаній у світі в галузі косметики та парфумерії, йде з РФ після 28 років роботи на російському ринку.
  • Компанія Marks & Spencer остаточно йде з Росії.
  • Американська мережа кав'ярень Starbucks остаточно припинила бізнес у Російській Федерації.
  • McDonald’s вирішив повністю піти з Росії та продати свій бізнес в країні.
  • Найбільша у світі група продуктів харчування Nestle заявила 9 березня, що призупинила всі капітальні інвестиції в Росії після її вторгнення в Україну.
  • Корпорація Coca-Cola та Pepsi заявили, що припиняють роботу в Росії на тлі російської агресії проти України.
Війна. Усі останні новини

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок