Коронавірус виявили у голови РДА на Рівненщині

Коронавірус виявили у голови РДА на Рівненщині

Коронавірус виявили у голови РДА на Рівненщині
.

У голови Сарненської РДА Олександра Кохана підтвердили коронавірус. Про це посадовець сам написав на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що попри це виконує свої посадові обов'язки, однак тепер – дистанційно.

Ось що він написав про це на своїй сторінці:

"Друзі, нещодавно з'явився сухий кашель. А так як я в своїй роботі маю багато щоденних контактів, вирішили зробити тест на COVID-19, щоб не ризикувати та запобігти поширенню вірусу. На жаль, сьогодні отримав результати тесту ПЛР. Результат позитивний.

Але на щастя рішення про тестування було правильним, тому самоізолююся до повного одужання. Подав список контактів на епідеміологічну службу для тестування та вжиття всіх необхідних заходів. Почуваються добре, настрій бойовий. Тому продовжую працювати але уже в віддаленому режимі з дому. Буду інформувати про розвиток подій. Будьте здорові!"

Коронавірус виявили у голови РДА на Рівненщині

Суспільному Олександр Кохан прокоментував свій стан так:

Про самопочуття

Почуваюся добре, є незначний кашель, з цієї причини я і звернувся до лікарні, щоб зробити тест. Експрес-тест показав позитивний результат, був зроблений ПЛР-тест, який теж показав позитивний результат. Для чого я робив тест, бо в рамках діяльності маю багато контактів багато спілкування, це і наради. Як тільки відчув кашель вирішив зробити тест, щоб запобігти поширенню вірусу. На жаль, він позитивний, на щастя, рішення про цей тест було правильне. Вчасно відреагували, вчасно самоізолювався і коло контактів має бути мінімальним.

Про самоізоляцію

Родина моя в Києві проживає, контактів з родиною в мене не було. В Сарнах я один, в квартирі крім мене нікого немає. Самоізоляція проходить в повному сенсі цього слова. Я сам. На зв’язку з лікарем, і при всіх змінах буду консультуватися з ним, і прислухатись до порад. У друзів й тих, хто за мною стежить у Facebook, буду обов’язково інформувати, щоб суспільство знало, бо район, жителі хвилюються, як я почуваюся.

Коло контактних осіб

Я зараз сформував список всіх контактних осіб, передав на епідеміологічну службу. Всі заходи, які необхідно здійснювати в такій ситуації, проводяться. Почали робити експрес-тести людям, які зі мною контактували, це в першу чергу мали близький контакт. Потрібно подати інформацію по контактних особах за два останні тижні. Я тільки зранку дізнався результат тесту, за кілька годин склав список, він може невичерпний. Тому зараз працюю над тим, щоб згадати і всіх врахувати в цьому списку. Щоб ми всіх людей протестували, щоб всі були впевнені, що не інфіковані і не несуть загрози по поширенню вірусу.

Про обов’язки голови РДА

Я відносно почуваюся нормально, в стані працювати далі, буду продовжувати роботу дистанційно з дому. Робота в районі не постраждає. Офіційно повноваження передаю Людмилі Василівні, бо я ж не можу підписувати документи, до мене ніхто не зможе заходити. Перша заступниця буде виконувати мої обов’язки. (Людмила Мариніна, – ред.).

Намагаюсь бути відкритим, щоб громадськість розуміла, що відбувається. Що ми нічого не приховуємо, що по посадових особах всі процеси ідентичні, всі люди однакові.

Нагадаємо, Сарненський район першим в області стикнувся зі спалахом коронавірусу, почалось усе із села Тинне.

Автори: Іван Марчук, Ольга Татаренко

Що відомо:

На початок