Україна виграла шість медалей в останній день Всесвітніх ігор-2022 та завершила турнір у топ-3 медального заліку

Україна виграла шість медалей в останній день Всесвітніх ігор-2022 та завершила турнір у топ-3 медального заліку

Україна виграла шість медалей в останній день Всесвітніх ігор-2022 та завершила турнір у топ-3 медального заліку
. The World Games

В останній день українці тричі підіймалися на найвищу сходинку п'єдесталу, встановили новий національний рекорд та здобули історичне "золото" в жіночому муай-тай.

Збірна України завершила виступи на Всесвітніх іграх-2022, що проходили в американському Бірмінґемі. Упродовж останнього, десятого, дня змагань українці завоювали шість медалей, три з яких – золоті.

Ці нагороди українські атлети здобули у двох видах спорту: муай-тай та спортивній акробатиці.

Одразу чотири медалі українці виграли в муай-тай. Удруге поспіль чемпіоном Всесвітніх ігор у вазі до 63.5 кг став Ігор Любченко. Українець закінчив "золотий" фінал із однаковою кількістю очок із чемпіоном світу Вірасака Тарахаджада з Таїланду, проте переміг за додатковими показниками.

Захистив свій титул і Олег Приймачов, який знову був найкращим у категорії до 91 кг. На шляху до "золота" українець виграв чвертьфінал нокаутом, пройшов півфінал унаслідок травми опонента, а у фіналі переміг за очками.

Також у чоловічому муай-тай нагородами відзначилися Олександр Єфіменко, який виборов "срібло" (до 71 кг), та Владислав Микитась, який здобув "бронзу" (до 57 кг).

Ще одне "золото" в цьому виді спорту принесла Анастасія Кулініч, яка змагалася в категорії до 48 кг і перемогла у фіналі за очками, записавши на свою користь усі три раунди. Це перша медаль в історії України в цьому виді спорту саме серед жінок.

Україна вчетверте піднялася на п'єдестал у спортивній акробатиці. Чоловіча команда в складі Станіслава Кукурудза, Юрія Савки, Юрія Пуша й Тараса Яруша завоювала бронзову медаль. Після четвертого місця у кваліфікації українській групі вдалося ввірватися до топ-3 у фіналі. Це перша нагорода України в цій дисципліні з 2013 року.

За підсумком десяти змагальних днів в України – 45 медалей: 16 золотих, 12 срібних та 17 бронзових! Це абсолютний рекорд України на Всесвітніх іграх.

Читайте також: На Всесвітніх іграх-2022 зібрали $54 тисячі на відновлення України: на що їх витратять

Усі медалі України на Всесвітніх іграх-2022

  • "золото": Софія Гречко (підводне плавання), Анжеліка Терлюга (карате), Аніта Серьогіна (карате), Володимир Рисієв (паверліфтинг), Світлана Яромка (сумо), Важа Даіаурі (сумо), Іванна Березовська (сумо), Олексій Бичков (паверліфтинг), Богдан Колмаков (паркур), Вікторія Козловська / Таїсія Марченко (спортивна акробатика), Богдан Мочульський (джиу-джитсу), Данило Фільченко (воднолижний спорт), Богдан Пограничний / Данило Стецюк (спортивна акробатика), Ігор Любченко (муай-тай), Олег Приймачов (муай-тай), Анастасія Кулініч (муай-тай)
  • "срібло": Станіслав Горуна (карате), Софія Гречко (підводне плавання), Микола Баранник (паверліфтинг), Іванна Березовська (сумо), Демід Караченко (сумо), Карина Колесник (сумо), Аліна Крисько (ушу), Орфан Сананзаде (кікбоксинг), Віталій Дубина (кікбоксинг), Данило Фільченко (воднолижний спорт), Богдана Голуб (джиу-джитсу), Олександр Єфіменко (муай-тай)
  • "бронза": Анастасія Дерев'янко (паверліфтинг), Лариса Соловйова (паверліфтинг), Святослав Семикрас (сумо), Данило Ковальов (паверліфтинг), Анастасія Антоняк (підводне плавання), Тетяна Мельник (паверліфтинг), Олександр Вересюк (сумо), Світлана Яромка (сумо), Роман Рева (ушу), Вікторія Онопрієнко (художня гімнастика), Дарина Іванова (кікбоксинг), Аліна Мартинюк (кікбоксинг), Роман Щербатюк (кікбоксинг), Ярослав Ткач (спортивне скелелазіння), жіноча команда (спортивна акробатика), Владислав Микитась (муай-тай), чоловіча команда (спортивна акробатика)
Читайте також: Українка Анжеліка Терлюга здобула "золото" з карате на Всесвітніх іграх

Медальний залік Всесвітніх ігор-2022

Україна завершила змагання на третьому місці медального заліку, що є найкращим результатом збірної в історії участі у Всесвітніх іграх. До цього топфінішем "синьо-жовтих" було п'яте місце на попередніх Іграх-2017 (26 медалей: 10 золотих, 7 срібних і 9 бронзових).

Перше місце здобула збірна Німеччини, в якої 23 золоті нагороди. А на другому місці фінішували США, які випередили Україну завдяки більшій кількості "срібла".

  1. Німеччина – 24+7+16
  2. США – 16+18+10
  3. Україна – 16+12+17
  4. Італія – 13+24+12
  5. Франція – 11+15+16
  6. Угорщина – 11+7+9
  7. Бельгія – 11+4+5
  8. Японія – 10+11+12
  9. Колумбія – 9+10+6
  10. Китай – 9+4+1

Усього на Всесвітніх іграх-2022 розіграли 223 комплектів медалей. На подіум підіймалися представники 73 країн.

Читайте також: Україна здобула ювілейну 50-ту золоту медаль в історії Всесвітніх ігор та повторила власний рекорд
На початок