Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Не вдалося реалізувати все, що хотілося". Юлія Левченко не вийшла у фінал ЧС зі стрибків у висоту через кількість спроб

"Не вдалося реалізувати все, що хотілося". Юлія Левченко не вийшла у фінал ЧС зі стрибків у висоту через кількість спроб

Ексклюзивно
"Не вдалося реалізувати все, що хотілося". Юлія Левченко не вийшла у фінал ЧС зі стрибків у висоту через кількість спроб
. AP Photo/Ashley Landis

Що сказала українська спортсменка про свій результат.

Одна з найсильніших українських стрибунок у висоту – віцечемпіонка світу-2017 Юлія Левченко – не пройшла до фіналу чемпіонату світу-2022 з легкої атлетики, що триває в американському Юджині.

Левченко була однією з претенденток на вихід у фінал чемпіонату світу. На двох попередніх світових першостях з легкої атлетики вона двічі входила у топ-4, причому на чемпіонаті світу у 2017 році стала володаркою срібної нагороди.

На ЧС-2022 Левченко була однією з трьох представниць України у жіночих стрибках у висоту. Бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 Ярослава Магучіх і віцечемпіонка Європи-2021 у приміщенні Ірина Геращенко подолали кваліфікацію, досягнувши позначки 1.93 м без жодної хиби.

Юлія зупинилася на планці 1.90 метра, взявши її з третьої спроби. 1.93 м їй не підкорилися. Саме за спробами на попередній позначці українка не змогла пройти відбір та завершила змагання на 15-му місці. До фіналу пройшли топ-12.

Читайте також: Двоє з трьох українок пробилися до фіналу чемпіонату світу-2022 з легкої атлетики в стрибках у висоту

Що сказала Левченко після вильоту в кваліфікації

Українська стрибунка у висоту після виступу у кваліфікації поділилася емоціями в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

"Рада бути тут, на чемпіонаті світу. Це дуже крутий досвід для мене, тут класна атмосфера. На жаль, мені не вдалося реалізувати все, що хотілося, але я сповна насолодилася своїм виступом і дуже рада за наших дівчат, які пройшли до фіналу. Тому 19 липня я буду палко вболівати за них. Я думаю, що для кожного з нас можливість виступати зараз на міжнародній арені – це дуже велика удача. Ми раді, що можемо представляти нашу країну тут".

Як Левченко виступала в сезоні-2022

  • Літній сезон Левченко розпочала в травні на етапі Діамантової ліги в Юджині. Тоді вона показала найгірший результат року – 1.80 метра й сьоме місце. Так само була сьомою в Рабаті (1.85 м).
  • Проте далі Юлія на чотирьох турнірах поспіль фінішувала в призах: "бронза" на турнірі в Турку (1.94 м) і етапі Діамантової ліги в Парижі, де вона встановила особистий топрезультат сезону (1.95 м), а також "золото" на турнірі в Ї́хві (1.89 м) та "срібло" на етапі в Стокгольмі (1.93 м) напередодні чемпіонату світу.
  • Результат світової першості – 1.90 метра – її четвертий найгірший у цьому сезоні. Юлія на п'ять сантиметрів поступилася своїй топпозначці року й на 12 см – особистому рекорду (2.02 м).
Читайте також: "Викладалися, як могли, представляли свою країну". Українські ходунки - про виступ на ЧС з легкої атлетики

Результати Юлії Левченко на чемпіонатах світу

  • 2015 – 24-те місце (не вийшла до фіналу) – 1.85 м
  • 2017 – "срібло" – 2.01 м
  • 2019 – 4-те місце – 2.00 м
  • 2022 – 15-те місце (не вийшла до фіналу) – 1.90 м
Читайте також: "Треба спокійно ставитися до того, що є злети та падіння". Українські стрибунки з жердиною прокоментували виступ на ЧС
На початок